Na sodbo se bosta oba pritožila. Foto: BoBo
Na sodbo se bosta oba pritožila. Foto: BoBo

"Sodišče je sodbo v zadevi Istrabenz odpravilo v torek. Sodba je še v vročanju, rok za prejetje povratnic pa še ni potekel," so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Šrot, zakaterega je prvostopenjsko sodišče odločilo, da je kriv zlorabe položaja, in mu prisodilo pet let in 10 mesecev zaporne kazni, je dejal, da bo sodbo prevzel v zakonskem roku, pritožbo pa je že napovedal po izreku sodbe. "Ko sodnik piše sodbo več kot tri mesece, je zelo verjetno, da ni prepričan v tisto, kar je izrekel," je dejal o čakanju na prejem sodbe.

"Težko je sodbo napisati brez argumentov, brez dokazov, še težje pa je razumeti, da si obsojen za nekaj, česar nisi storil. Konstrukt, da sem zlorabil položaj, ker sem hotel Igorju Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu, ki ga takrat sploh nisem poznal, pridobiti premoženjsko korist, pri tem pa sam nisem ničesar pridobil, je zelo neverjeten in nima nobene osnove v realnem življenju," je dodal.

Da bo pisni odpravek sodbe prevzel v roku, na sodbo pa se bo pritožil, je dejal tudi Bavčar, ki mu je sodišče za napeljevanje k zlorabi položaja in pranje denarja prisodilo sedem let zaporne kazni.