Murskosoboški policisti bodo napadalca kazensko ovadili zaradi povzročitve telesne poškodbe. Foto: BoBo
Murskosoboški policisti bodo napadalca kazensko ovadili zaradi povzročitve telesne poškodbe. Foto: BoBo
Pretepli župana Črenšovcev

Napadeni župan je dejal, da ga je napad zelo presenetil in razžalostil, saj je bilo njegovo sodelovanje z romskim naseljem Kamenci zgledno in vzor temu, kako pomagati Romom. Župan poudarja, da so imeli ves čas dobre odnose in da ima naselje Kamenci popolnoma urejeno infrastrukturo, Romom pa so omogočili, da lahko, zlasti s turizmom, tudi kaj zaslužijo.

"In potem dobim tole, po dvajsetih letih dela. Absolutno ne vem, zakaj, z glavnim med napadalci se nisva nikoli pogovarjala o kakšni zadevi, s katero se ne bi strinjal. Nikoli mi ni grozil. V gostišču sem plačal pico, in ko sem se obrnil, je priletelo po meni, nepričakovan udarec, brez kakršnega koli konflikta, napovedi. To je bil prvi udarec, potem sem jih dobil še nekaj, boli me na več mestih, izgubil sem dva zoba, ne spomnim pa se natančno, kaj se je dogajalo, ker sem bil omotičen," je dogajanje opisal Törnar in dodal, da se je četverica lotila tudi njegovega prijatelja, ki jih je poskušal pomiriti.

Policisti bodo kršilca ovadili
Na murskosoboški policijski upravi še preiskujejo dogodek. Za zdaj so ugotovili, da je kršilec v lokalu s pestjo udaril gosta v obraz, ta pa je dobil lažje poškodbe. Kršilca bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve telesne poškodbe.

Romska svetnica iz naselja Kamenci Meri Horvat o zadevi še ne želi govoriti, ker želi slišati vse vpletene, povedala pa je, da bodo imeli nocoj sejo vaškega odbora, na kateri pričakujejo tudi župana. Ta je sicer prepričan, da bodo ti dogodki odmevali v javnosti in negativno vplivali na odnose med romsko skupnostjo in večinsko populacijo. "To je za vse velik korak nazaj," je sklenil Törnar.

Pretepli župana Črenšovcev