Ljubljansko okrožno tožilstvo je v zvezi z afero z bulmastifi zavrglo večino kazenskih ovadb. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljansko okrožno tožilstvo je v zvezi z afero z bulmastifi zavrglo večino kazenskih ovadb. Foto: MMC RTV SLO
Afera brez epiloga?

Ovadbe se nanašajo na postopek vračanja treh psov, ki so marca 2006 napadli Tržičana Stanislava Megliča, vložili pa sta jih tako Policijska uprava Ljubljana kot komisija za preprečevanje korupcije.

Direktorici veterinarske uprave Vidi Čadonič Špelič, pravnikoma na kmetijskem ministrstvu Romanu Pečkaju in Tanji Hofman, nekdanji državni sekretarki na tem ministrstvu Sonji Bukovec, nekdanjemu ministru za kmetijstvo Milanu Pogačniku in "drugim neznanim uradnim osebam na veterinarski upravi in kmetijskem ministrstvu", kot so zapisali pri Slovenskih novicah, so očitali zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma nevestno delo v službi.

Senico še obravnavajo
Ljubljansko okrožno tožilstvo je te ovadbe zavrglo, še vedno pa naj bi se ukvarjalo s kinologoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem ter z odvetnikom pokojnega lastnika psov Saše Baričeviča, Mirom Senico. Kinologa sta namreč v zavetišču Gmajnice pregledala bulmastife in enemu izmed njih tudi podelila vzrejno dovolilnico za plemenjaka.

Sumijo ju ponarejanja listin, medtem ko naj bi Senica podal krivo ovadbo, najverjetneje zoper veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška. Odvetniška pisarna Mira Senice je namreč Andreška, ki je odredil usmrtitev bulmastifov, leta 2008 kazensko ovadila, ker naj bi bil pri svojem delu pristranski. Kot je znano, so psi svojega lastnika Baričeviča februarja pogrizli so smrti.

Afera brez epiloga?