Tiralica za Zavašnikom na spletni strani Interpola. Foto: Interpol
Tiralica za Zavašnikom na spletni strani Interpola. Foto: Interpol
Zavašnik
Zavašnik v sodni dvorani. Foto: BoBo
Nagrada na glavo pobeglega Zavašnika

Policija poziva vse, ki imajo kakršne koli informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi in prijetju obsojenca Roberta Zavašnika, naj te informacije posredujejo.

Zavašnik se namreč po izreku obsodbe na pet let zapora ni zglasil na prestajanje, pojasnjujejo v sporočilu za javnost. Okrožno sodišče je zato izdalo odredbo za razpis tiralice (tudi mednarodne) in sklep o odreditvi pripora.

"Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve," so zapisali. Policija bo zato vsako koristno informacijo denarno nagradila. Višina nagrade bo odvisna od okoliščin posredovanja informacije in njene dejanske koristnosti.

Za informacije je na voljo na anonimni telefonski številki 080 1200, na 113 ali pa prek spletne povezave.
Množica poteptala dekleta
Tragedija, zaradi katere je Zavašnik obsojen, se je zgodila pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah 23. decembra 2005. V diskoteki je bila zabava, na katero je bil vstop do 22. ure brezplačen. Malo pred to uro se je zbrala množica ljudi, ki je želela vstopiti, a se je začelo prerivanje. 15-letna Katarina Jeras Lajh ter 17-letni Anja Mršič in Natalija Bencan so padle, množica pa jih je poteptala. Starejši dekleti sta umrli na kraju nesreče, mlajša pa nekaj dni pozneje v ljubljanskem kliničnem centru.

Zavašniku je sodišče prisodilo pet let zaporne kazni, ker kot organizator ni poskrbel za varnost oz. zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Štiri leta se že uspešno skriva pred roko pravice. Pregon zoper njega bo zastaral maja 2014.

Po poročanju Slovenskih novic ima Zavašnik odprto in poslujoče podjetje v hrvaški Istri.

Lastnice diskoteke Lipa je sicer trenutno Milena Zavašnik, ki si že dalj časa prizadeva obnoviti delovanje diskoteke.

Nagrada na glavo pobeglega Zavašnika