Na tržnem inšpektoratu so pojasnili, da bodo nadzori v Lipi potekali tudi v skladu z rednim programom nadzora gostinske dejavnosti. Foto: BoBo
Na tržnem inšpektoratu so pojasnili, da bodo nadzori v Lipi potekali tudi v skladu z rednim programom nadzora gostinske dejavnosti. Foto: BoBo

V Lipi so prejšnji konec tedna organizirali prireditev Lipa Clubbing. Lastnica lokala Milena Zavašnik in družba Viro-tim zabave načrtujeta tudi ta in prihodnji konec tedna, saj sta na pristojno policijsko postajo prijavila deset javnih prireditev v avgustu. Hkrati je Viro-tim zaprosil tudi za dovoljenje za prireditve na prostem, ki bi potekale istočasno na delu parkirišča ob lokalu.

Ljubljanska upravna enota je za prireditvi na prostem prejšnji teden izdala delno odločbo in z njo dovolila njuno izvedbo. Gostinski lokal pa ima dovoljenje za obratovanje le do 22. ure.

Tržni inšpektorat pa je nato pri nadzoru delovanja gostinskega lokala Lipa znova ugotovil kršitev obratovalnega časa. Postopek še poteka, na inšpektoratu pa napovedujejo nadaljnji nadzor.

Obratovanju Lipe v nočnem času ostro nasprotujejo krajani Spodnjih Pirnič in Zavrha, saj jih moti kaljenje njihovega nočnega miru.

Se bo Zavašnik vrnil po zastaranju pregona?
Pred Lipo se je 23. decembra 2005 zgodila tragedija, ko je v prerivanju pred gostiščem množica poteptala tri najstnice. Lastnik diskoteke Robert Zavašnik, ki mu je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, se že štiri leta skriva pred roko pravice, pregon zoper njega pa bo kmalu zastaral.