Lokal Lipa je zaznamoval tragični dogodek pred osmimi leti. Foto: BoBo
Lokal Lipa je zaznamoval tragični dogodek pred osmimi leti. Foto: BoBo

Kot poroča spletni portal 24ur.com, naj udeležba na včerajšnji zabavi ne bi bila velika, a je na družbenem omrežju Facebook svojo prisotnost potrdilo več kot 300 ljudi. Portal še navaja, da so gostje kluba tam vztrajali do 7. ure zjutraj.

Lipa ima dovoljenje za obratovanje le do 22. ure, a lastnica Milena Zavašnik z zabavo pravil ni kršila. Kot še piše 24ur.com, ji je podaljšanje obratovalnega časa omogočil pravilnik o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. Pravilnik namreč določa, da lahko gostinec obratuje dlje na dan pred prazniki, določenimi z zakonom, ter ob pustovanju in martinovanju. Danes je dan Rudolfa Maistra, zato je lahko Lipa obratovala dlje.

Lastnici končno uspelo
Milena Zavašnik si sicer že dalj časa prizadeva obnoviti obratovanje diskoteke, ki jo je zaznamoval dogodek pred osmimi leti. Takratni lastnik Lipe Robert Zavašnik, ki mu je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, se že štiri leta skriva pred roko pravice, pregon zoper njega pa bo kmalu zastaral.