Razbito okno Cafeja Open. Foto: Cafe Open
Razbito okno Cafeja Open. Foto: Cafe Open

Pristojna oseba je podala predlog za pregon kaznivega dejanja. Policisti raziskujejo okoliščine dogodka ter nadaljujejo zbiranje obvestil in aktivnosti za izsleditev storilcev omenjenega kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Geslo letošnje parade: Še vedno čakamo!
Z dnevom družin, ki ga soorganizirajo Amnesty International Slovenije, informacijski center Legebitra, Zavod Open, Kampanja za vse družine ter Društvo Parada ponosa, se danes v Ljubljani začenja letošnji teden Parade ponosa. Prvi dan prireditve bo drevi končala okrogla miza o smiselnosti zakonske prepovedi telesnega kaznovanja otrok.

Teden Parade ponosa, ki bo trajal od danes do prihodnje sobote, 4. junija, ko organizatorji pripravljajo že tradicionalno Parado ponosa, bo ponudil številne prireditve na več krajih po prestolnici.

Geslo letošnje parade je Še vedno čakamo!, s katerim želijo v skupnosti LGBT opozoriti, da po letih obljub in poskusov, da bi pravice istospolno usmerjenih izenačili s tistimi raznospolno usmerjenih, sprememb še vedno ni.