Obtožnica naj bi imela več kot 300 strani. Foto: BoBo
Obtožnica naj bi imela več kot 300 strani. Foto: BoBo

Poleg Kovačiča in Skernišakove naj bi bili po neuradnih informacijah časnika Večer med obtoženimi tudi nekdanji izvršni direktor Igor Šujica in prvi mož KBM Leasinga Boris Cekov.

Preostali obdolženci naj bi bil hrvaški državljani, med njimi tudi nekdanji direktor Multiconsulta, podjetja Nove KBM na Hrvaškem, prek katerega naj bi tekli sporni posli in transakcije, Tomislav Blagus.

Kot še dodaja Večer, roki za ugovor na obtožnico še niso potekli, pričakovati pa je, da bodo obdolženi ugovarjali. Kovačič in drugi osumljeni namreč obtožbe v zvezi s hrvaškimi posli ves čas odločno zavračajo.

Preiskava v omenjeni zadevi je bila vložena junija lani, takrat naj bi preiskovalni sodnik po podatkih časnika zaslišal 52 prič, veliko med njimi tudi iz Hrvaške, obtožnica pa naj bi bila dolga več kot 300 strani.

Mastno preplačevanje zemljišč?
Prav Večer je v največji meri razkrival zgodbo nepremičninskih poslov Nove KBM na Hrvaškem. Večino zemljišč na Hrvaškem je takrat državna, danes pa zasebna banka v lasti ameriškega sklada Apollo in EBRD, prek hrvaškega podjetja Multiconsult pokupila tako, da je prevzemala manjša lokalna podjetja.

Ta so predtem parcele kupila z denarjem, ki jim ga je posodila prav Nova KBM. Multiconsult oziroma pozneje KBM Projekt naj bi bil nato ta ista zemljišča mastno preplačal, banka pa naj bi bila oškodovana za 28 milijonov evrov.