Janković znova zanima organe pregona. Foto: BoBo
Janković znova zanima organe pregona. Foto: BoBo

Gre za tri milijone evrov, ki naj bi jih direktor Energetike Ljubljana Hrvoje Drašković plačal gradbenemu podjetju Grep za nakup centralne strojnice v Stožicah, čeprav bi jo Energetika Ljubljana morala dobiti v brezplačno uporabo, je poročal POP TV. S tem denarjem naj bi Drašković le pomagal Grepu, ki ga je nujno potreboval za dograditev Stožic.

Tožilstvo v tem primeru zahteva sodno preiskavo za šest ljudi. Poleg Jankovića in Draškovića naj bi bili v sporne posle vpleteni še oba direktorja Grepa - Uroš Ogrin in Zlatko Sraka -, Jankovićev sin Damijan in direktor Baze Dante Boštjan Stamejčič.

Od treh milijonov evrov kupnine naj bi Grep pol milijona nakazal Bazi Dante, ta naprej 400.000 evrov KML Naložbam Damijana Jankovića. Ta pa naj bi potem 100.000 evrov očetu Zoranu Jankoviću nakazal kot vračilo posojila. Zato je Drašković osumljen zlorabe položaja, preostala peterica pa pranja denarja, je še poročal POP TV.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sicer zoper ljubljanskega župana v zadevi Stožice že pred dnevi izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave. Tožilstvo ga v tem primeru sumi oškodovanja bank in EU-ja, saj naj bi Grepu pri financiranju Stožic z navidezno pogodbo pomagal pri preslepitvi bank.