Spletno mesto rtvslo.si/volitve2014. Foto: MMC RTV SLO
Spletno mesto rtvslo.si/volitve2014. Foto: MMC RTV SLO
Volitve 2014
Mobilne Volitve 2014. Foto: MMC RTV SLO
Predvolilno dogajanje na RTV-jevi aplikaciji

Sonce, morje in zrak si z volitvami delijo datum, o čemer je bilo zapisano in izrečeno skoraj vse. Ustavna pravica do svobodnih volitev pa je v solzah, znoju in krvi zorela stoletja. In čas trgatve je znova tu. Čas se nam lahko zdi primeren, ali pa ne. A grozdje ob čakanju obiralcev pač ne zavre spontano.

S ponosom predstavljamo najnovejšega v vrsti tematskih spletnih mest: rtvslo.si/volitve2014. V Bruselj ste poslali osmerico, arhivirali en referendum, trenutno pa so oči pretežne večine uprte v Brazilijo. Čas je bil ozko odmerjen. Vseeno smo prepričani, da boste na teh straneh do 13. julija našli vse potrebno za premišljeno odločitev.

Ker vam dragocenega časa in lepega vremena ne želimo tratiti vnemar, smo spletnemu mestu dodali mobilno aplikacijo. Nikjer namreč ne piše, da se demokratične odločitve sprejemajo le za televizijskimi zasloni, radijskimi sprejemniki ali ob osebnih računalnikih. Na pametnejših mobilnikih in tablicah so vam, kot na spletu, na voljo poročila o dnevnem dogajanju, kolumne, pregledi kandidatov, strank, list in programov, grafični prikazi, analize, primerjave, povzetki spletnih klepetov s predsedniki strank, posnetki radijskih in televizijskih soočenj ... Volilni večer pa bomo rezultate v živo spremljali na vseh platformah.

Brezplačna aplikacija za naprave iOS in Android vam je na voljo v dveh različicah, kot razširitev aplikacije RTV 4D ali kot samostojna aplikacija RTV Volitve.

Spletna stran in aplikacija bosta vsak dan bogatejša, bolj celovita, podrobna in pregledna. Vaše in naše delo do 13. julija se tako začenja. Ko se bo končalo, ga bodo politiki pravzaprav šele začeli.

Naš predlog za vodilo predvolilnega meseca se zato glasi: "Politiki lahko sicer tudi uidete, bo pa na teh straneh politika težje ušla vam."

Ne vrti se vse okoli politike. Zato vas vljudno vabimo tudi k obisku nekaterih tematskih spletnih mest, ki jih, poleg dnevnih vsebin, redno pripravljamo v uredništvu.

- Brazilija 2014: Svetovni portal za nogometni pokal
- Govorili smo že skoraj s 100 inovativnimi, prodornimi, uspešnimi ... Tudi v krizi imamo Uspešno Slovenijo
- Tematsko spletno mesto ob 100. obletnici "velike vojne"
- Za nepopravljive športne statistike: Slavkov Športni SOS
- OP! Otroški portal. Nekaj za mlajše ...
- In nekaj za malo manj mlade: Moja generacija
- Človekovi najboljši prijatelji na Svetu živali
- Razglednice iz preteklosti s podpisom gospoda Andreja Mraka

Predvolilno dogajanje na RTV-jevi aplikaciji