Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Britanski parlament potrdil zakon o brexitu Britanski poslanci so potrdili zakon o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Zakon je podprlo 324 članov poslanske zbornice, 295 jih je glasovalo proti.
Juncker želi po brexitu Veliko Britanijo nazaj v EU-ju Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v Evropskem parlamentu dejal, da bi bil vesel ponovne pridružitve Velike Britanije Uniji po brexitu, bolgarski premier Bojko Borisov pa je pozval ...
Timmermans: Med članicami EU-ja meje niso več eksistencialno vprašanje Med članicami EU-ja meje niso več eksistencialno vprašanje, je poudaril prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans v komentarju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško.
EU: Do leta 2030 vsa plastična embalaža primerna za recikliranje? Evropska komisija je predstavila prvo evropsko strategijo za boj proti plastičnim odpadkom.
Bruselj želi evropsko rešitev za vprašanje lažnih novic V Bruslju poteka prvi sestanek nove skupine 39 strokovnjakov za obravnavo vprašanja lažnih novic na evropski ravni, med katerimi so tudi predstavniki družbenih omrežij.
Odvisnost Evropske unije od ruskega plina se povečuje Kljub prizadevanjem za zmanjšanje odvisnosti od Rusije je Evropa bolj kot kdaj prej odvisna od ruskega plina. Gazprom skozi leta le povečuje količino v EU dostavljenega energenta.
Bruselj prepovedal provizije pri plačilih s kreditno ali plačilno kartico V EU-ju začenja veljati prenovljena direktiva o plačilnih storitvah, v skladu s katero bo med drugim prepovedano zahtevati nadomestila za plačilo s kreditno ali plačilno kartico.
S poezijo do povezovanja, razvoja in dvigovanja diskurza "Danes smo priča padcu diskurza, ta se omejuje na 160 tipkanih znakov ali celo manj. Prav v tem času je zato izjemno pomembno, da poezija dobi glas in prostor ter se prav z njeno pomočjo diskurz ...
Bolgarski parlament kljub vetu predsednika potrdil protikorupcijski zakon Bolgarski parlament je dokončno potrdil protikorupcijski zakon, na katerega je v začetku leta dal veto predsednik države Rumen Radev.
Portugalec Mario Centeno prevzel vodenje evrske skupine Nizozemec Jeroen Dijsselbloem je v Parizu vodenje evrske skupine predal nasledniku, portugalskemu finančnemu ministru Mariu Centenu, ki je ob prevzemu poslov poudaril, da je odgovornost skupine ...
Tomc: Avstrija deli otroke državljanov EU-ja na prvo- in drugorazredne Evropska poslanka Romana Tomc (EPP/SDS) je zaskrbljena zaradi nedavne odločitve avstrijske vlade o znižanju otroškega dodatka za v tujini živeče otroke zaposlenih v Avstriji, ki bo po njenih besedah ...
Borisov: "Arbitražni spor ovira perspektivo držav Zahodnega Balkana" Bolgarski premier Bojko Borisov je ob prevzemu bolgarskega predsedovanja Evropski uniji Slovenijo in Hrvaško pozval, naj razrešita mejni, arbitražni spor in opozoril, da spor zavira evropsko ...
Pravobranilec ECJ-ja: Istospolni partnerji državljanov EU-ja imajo pravico do bivanja v Uniji Pravobranilec Sodišča EU-ja je podal mnenje, da ima romunski državljan pravico do bivanja s svojim partnerjem iz ZDA v Romuniji, čeprav moška, ki sta se poročila v Belgiji, svojega zakona v Romuniji ...
Nov obraz, stara politika - poljski premier vztraja pri reformi pravosodja Novi poljski premier Mateusz Morawiecki je v Bruslju branil sporno poljsko pravosodno reformo in dejal, da Varšava ne namerava popustiti niti glede begunskih kvot.
Erjavec: Hrvaško sprejetje zgolj dela razsodbe ne pride v poštev Hrvaška naj bi bila pripravljena poslušati Bruselj in priznati večji del arbitražne razsodbe o meji, a v okviru dvostranskega dogovora.
Juncker: Vprašanje arbitraže nikogar med voditelji članic EU-ja ne zanima Vprašanje meje med Slovenijo in Hrvaško ni le dvostranska težava, temveč je težava, ki vpliva na celoten EU in na evropsko prihodnost Zahodnega Balkana, je poudaril predsednik Evropske komisije ...
Hrvaška "regata za razum" v Piranskem zalivu 3. februarja Vukovarski veteran Petar Janjić z vzdevkom Tromblon je napovedal, da bo 3. februarja organiziral "regato za razum Piranski zaliv - Savudrijska vala".
EU: Kako učinkovito nadzirati kriptovalute? Po nepričakovanem razmahu trgovanja s kriptovalutami v letu 2017 je EU napovedal uvedbo številnih nadzornih ukrepov, s katerimi želi ukiniti anonimnost poslovanja s kriptovalutami.
Oblak korupcije nad Bolgarijo - novo predsedujočo Evropski uniji Bolgarija od 1. januarja predseduje Evropski uniji, temno senco pa na državo meče prežetost s korupcijo.
Z evropskim denarjem uspešno nad gluten Z evropskim denarjem se, kot se v javnosti pogosto napačno razume, ne financirajo samo ceste in kmetijstvo, ampak tudi zgodnje odkrivanje bolezni.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo