Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
Pogajanja z Brusljem v slepi ulici: Theresa May zahteva od EU-ja spoštovanje Izjava britanske premierke Therese May dan po neformalnem vrhu EU-ja v Salzburgu je ostra: zavrnitev britanskega predloga o brexitu na tej stopnji pogajanj in brez alternativne možnosti je ...
V EU-ju pravijo, da načrti Therese May za brexit ne bodo delovali Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da načrti britanske premierke Therese May za brexit "ne bodo delovali" , saj bi spodkopali pravila enotnega trga EU-ja.
Neformalni vrh EU-ja v Salzburgu prva Šarčeva pot v tujino Novi slovenski premier Marjan Šarec se je pred neformalnim vrhom EU-ja v Salzburgu sešel s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, s katerim sta govorila o brexitu in migracijah, ne pa tudi o ...
Violeta Bulc zavrača kritike v povezavi z arbitražno razsodbo Evropska komisarka Violeta Bulc je v Bruslju odločno zavrnila kritike v povezavi z arbitražno razsodbo.
Juncker pozval k večji solidarnosti glede migracij Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred začetkom neformalnega vrha EU-ja v Salzburgu znova pozval k večji solidarnosti med državami članicami glede migracij.
Grčija premešča prebežnike iz prenatrpanega taborišča na Lezbosu Grške oblasti bodo preselile okoli 2.000 prosilcev za azil iz begunskega taborišča Moria, v katerem je nastanjenih 9.000 ljudi, kar je trikrat več od njegovih prvotnih zmogljivosti.
Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
Pahor se je sestal z Junckerjem glede mnenja pravne službe EK-ja Predsednik Borut Pahor je v ponedeljek s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno govoril o arbitraži.
Pariz in Berlin: Razmere v pravosodju na Poljskem hujše kot kadar koli Nemčija in Francija sta v skupni izjavi na zasedanju ministrov EU-ja v Bruslju opozorili, da so razmere v pravosodju na Poljskem bolj kritične kot kadar koli.
Od maja novi bankovci za 100 in 200 evrov Evropska centralna banka bo maja naslednje leto v obtok poslala nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki ju bo teže ponarediti.
Slovenski EU-poslanci: "EU je dvignil roke"; "Evropa različne obravnave"... Evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver (EPP/SDS) v odzivu na objavo mnenja pravne službe Evropske komisije o arbitraži nista kritična do brezbrižnosti šefa komisije Jean-Clauda Junckerja.
Cerar: Mnenje pravne službe v Bruslju potrjuje glavne navedbe Slovenije Hrvaška je dolžna uveljaviti arbitražno razsodbo, z neupoštevanjem odločitve arbitražnega sodišča pa krši mednarodno pravo in pravo EU-ja, je v zvezi z mnenjem pravne službe Evropske komisije glede ...
Komisarka Bulčeva: Dokumenta o arbitraži nikoli nismo dobili na mizo Slovenska komisarka Violeta Bulc je potrdila navedbe nemške revije Spiegel , da evropski komisarji mnenja pravne službe v povezavi z arbitražo na sejah komisije nikoli niso obravnavali.
Avstrija sprožila pravno preveritev odločitve o Madžarski Potem ko so avstrijski svobodnjaki (FPÖ) izrazili dvom o zakonitosti odločitve Evropskega parlamenta, ki je v sredo proti Madžarski sprožil postopek zaradi kršitve temeljnih evropskih pravic, je ...
MZZ poziva Zagreb, naj "preneha kršiti pravo EU-ja"; Zagreb: Bruselj je ravnal pravilno Po poročanju, da predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ni upošteval mnenja pravne službe komisije, da ima Slovenija prav v očitkih Hrvaški, da krši pravo EU-ja, na slovenskem ministrstvu ...
V prihodnosti boljše napovedi za obilno deževje, poplave, sneg in snežne plazove Vremenski procesi, naravne nesreče in človeške aktivnosti niso omejene z državnimi mejami. A napovedi in opozorila na slovensko-avstrijski meji trenutno niso usklajeni.
Avstrijski minister Kickl bi prebežnikom pravico do azila preverjal kar na ladjah Evropo je po kopnem letos doseglo sedemkrat več prebežnikov kot lani v enakem obdobju, še vedno pa jih največ prispe po morju, zato je avstrijski notranji minister Herbert Kickl predlagal, da se ...
Zadnji premik ure v EU-ju že marca 2019? "Od konca oktobra 2019 ne bomo več premikali ure," je sporočila evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc. Slovenci naj bi bili bolj naklonjeni poletnemu času.
Christian Ketels: Brexit bo vplival predvsem na britansko gospodarstvo Pol leta pred brexitom so ljudje in podjetja v vse večji negotovosti; zakaj so pogajalci v slepi ulici in kako bodo našli pot iz nje?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo