Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Evropska unija - Arhiv

Bruselj o preložitvi brexita: načrt Mayeve ima vsaj dve slabosti

Načrt britanske premierke Therese May ima vsaj dve slabosti: ne rešuje vprašanja izvedbe evropskih volitev v Britaniji in ne vsebuje zagotovil, da bo britanski parlament v tretje ratificiral izstopni sporazum.

Članstvo Fidesza v EPP-ju bo zamrznjeno

Največja evropska politična družina, desnosredinska Evropska ljudska stranka, je po dolgi razpravi ob strinjanju Fidesza zamrznila njegovo članstvo za nedoločen čas.

Bruselj že tretjič oglobil Google, tokrat za 1,49 milijarde evrov

Evropska komisija je zaradi kršenja konkurenčnih pravil kaznovala tehnološkega velikana, podjetje Google, z 1,49 milijarde evrov globe.

Bruselj prestavitev brexita pogojuje s potrditvijo izstopnega sporazuma

Britanska premierka Theresa May je v pismu predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku zaprosila za preložitev brexita do 30. junija. Tusk odgovarja, da je podpora krajši preložitvi brexita mogoča, če bodo britanski poslanci podprli izstopni sporazum.

Britanski ministri nesoglasni glede dolžine preložitve brexita

Članice EU-ja so v okviru priprav na brexit brez dogovora sprejele vrsto ukrepov na področjih, kot so promet, ribištvo, prispevki za socialno varnost ter program Erasmus+. Britanska premierka Theresa May bo sicer Bruselj zaprosila za preložitev brexita.

Johnson: Ni prepozno za "resnično spremembo" dogovora o brexitu

Nekdanji britanski minister Boris Johnson je v kolumni za Daily Telegraph zapisal, da še ni prepozno za vlado, da doseže "resnično spremembo" dogovora o brexitu, in opozoril pred novim glasovanjem o dogovoru v parlamentu.

Čigave pravice bo poteptal boj za intelektualno lastnino?

Ta mesec, ko internet praznuje 30. rojstni dan, bodo evropski poslanke in poslanci odločali o najnovejšem predlogu direktive o avtorskih pravicah na digitalnem notranjem trgu. Direktiva že od lani sproža burne odzive na različnih straneh.

Sodniški dodatek

Nekaj minut pred iztekom nogometne tekme številni razmišljamo o tem, koliko dodatnega časa bo na voljo. Odločitev, ki jo sprejme sodniška ekipa, je včasih presenetljiva, včasih razočara. A v tisti minuti ali treh se včasih vse postavi na glavo.

'Multivizija' povezuje, izobražuje in združuje pripadnike ranljivih skupin

Usposabljanje v projektu Multivizija, ki združuje različne umetniške forme, fotografijo, video, avdio, ples in gledališče, je namenjeno ranljivim skupinam. Udeležence projekta usmerjajo izkušeni mentorji in umetniki.

V Bruslju zbrali šest milijard evrov za humanitarno pomoč Sircem

V Bruslju so na mednarodni donatorski konferenci za Sirijo zbrali 6,16 milijarde evrov pomoči. Humanitarno pomoč po osmih letih vojne potrebuje skoraj 12 milijonov ljudi v državi in šest milijonov beguncev.

Tajani se je opravičil za izjavo, da je "Mussolini naredil tudi nekaj dobrih stvari"

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani se je po pritiskih evropskih poslancev na zasedanju v Strasbourgu opravičil za svojo izjavo, da je fašistični diktator Benito Mussolini zgradil ceste in naredil tudi druge pozitivne stvari.

Britanski poslanci glasovali za preložitev brexita

Britanski poslanci so s 412 glasovi za in 202 proti podprli preložitev brexita in novo glasovanje o ločitvenem sporazumu. Premierka Theresa May bo zdaj zaprosila EU za odložitev odhoda.

Britanski poslanci zavrnili brexit brez dogovora

Britanski parlament je s tesno večino štirih glasov zavrnil možnost izstopitve Združenega kraljestva iz EU-ja brez dogovora. Odločitev je nezavezujoča, a odpira pot poslancem za potrditev prošnje Bruslju za preložitev brexita.

Zgodovinska zmaga za žvižgače: Evropska unija dosegla dogovor o njihovi zaščiti

EU je dosegel dogovor o direktivi, ki bo žvižgačem v EU-ju zagotovila, da o utaji davkov, korupciji, kršitvah varovanja okolja, javnega zdravja in varnosti poročajo brez strahu pred maščevanjem in povračilnimi ukrepi.

Nina Gregori pred odborom Evropskega parlamenta: Pri migracijah je treba razumeti politično dinamiko

Pred pristojnim odborom Evropskega parlamenta se je v ponedeljek v Strasbourgu predstavila Nina Gregori, ki jo je upravni odbor Evropskega azilnega podpornega urada (EASO) imenoval za izvršno direktorico tega urada.

Britanski poslanci znova zavrnili ločitveni sporazum z Evropsko unijo

Poslanci britanskega parlamenta so kljub dodatnim zagotovilom premierke Therese May zavrnili dogovor o brexitu z Evropsko unijo. Proti sporazumu je glasovalo 391 poslancev, za jih je bilo 242.

Kalvarija z brexitom se začenja: v torek glasovanje, vse možnosti odprte

Britanski poslanci bodo o dokončni usodi brexita glasovali v torek, pa čeprav premierka Theresa May še ni sklenila kompromisa z EU-jem.

Puigdemont v boj za stolček v Evropskem parlamentu

Nekdanji katalonski predsednik Carles Puigdemont, ki je v prostovoljnem izgonu v Belgiji, kamor se je zatekel po neuspešni razglasitvi samostojnosti Katalonije, bo kandidiral na majskih volitvah v Evropski parlament.

Večgeneracijski center Skupna točka stičišče znanj in dejavnosti

V dveh letih je delavnice v sklopu VGC Skupna točka obiskalo že skoraj 8.500 ljudi. Na petih lokacijah v osrednji Sloveniji ustvarjajo brezplačne delavnice za različne starostne skupine.

Weber na Bledu poudaril boj proti nacionalizmu v Evropi

Vodilni kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) za predsednika Evropske komisije Manfred Weber je ob robu današnje slovesnosti NSi-ja ob 30. obletnici krščanske demokracije v Sloveniji na Bledu poudaril, da je v Evropi treba ustaviti nacionalizem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...