Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.
Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.
Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.
Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.
Brexit: britanski poslanci vse bolj kritični do vlade in njenega dogovora Poslanci v Veliki Britaniji vladi očitajo nespoštovanje parlamenta, ker mu ni v celoti predstavila pravnega mnenja o dogovoru z Evropsko unijo o brexitu.
Akcija preprečevanja pranja denarja: odkrili več kot 1.500 "denarnih mul" Organi pregona iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom in Zvezo evropskih bank med septembrom in novembrom izvedli obsežno akcijo preprečevanja pranja denarja.
Pahor v Grčiji: "Obe državi privrženki skupni evropski ideji" Predsednik Slovenije Borut Pahor se je na državniškem obisku Grčije sestal z grškim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom in grškim premierjem Aleksisom Ciprasom.
Maratonska pogajanja prinesla okleščeno reformo evrskega območja Finančni ministri 27 članic EU-ja - brez Združenega kraljestva - so po osemnajstih urah pogajanj v Bruslju le dosegli dogovor o reformi evrskega območja, ki pa je glede na prvotne ambicije precej ...
Prometni ministri EU-ja dosegli dogovor o reformi cestnega prevoza Prometni ministri EU-ja so po štirinajsturnih pogajanjih dosegli dogovor o ključni reformi cestnega prevoza, ki naj bi zagotovila ravnotežje med ustreznimi delovnimi razmerami tovornjakarjev in ...
Generalni pravobranilec: London lahko enostransko konča brexit in ne zapusti EU-ja Velika Britanija lahko enostransko, torej brez odločanja drugih držav članic, umakne napoved odhoda iz Evropske unije, je v svojem mnenju, ki sicer ni zavezujoče za Sodišče EU-ja, sporočil generalni ...
Evroskupina: Slovenija naj čim prej pošlje posodobljen proračunski načrt Finančni ministri držav v evrskem območju so Slovenijo pozvali, naj čim prej posreduje posodobljen osnutek proračunskega načrta in naj pravočasno ukrepa za zagotovitev skladnosti z evropskimi ...
Johannes Hahn na "mirovni misiji" v Beogradu in Prištini Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je obiskal Srbijo in Kosovo, kjer je politične voditelje pozval k "deblokadi regionalnega sodelovanja in trgovine" ter poudaril pomen vrnitve k dialogu.
Konec diskriminacije pri spletnih nakupih na področju EU-ja Z začetkom prihodnjega tedna bodo v EU-ju začela veljati pravila o prepovedi neupravičene geografske zapore pri spletnih nakupih.
Thereso May je zapustil še en minister Potem ko je britanska premierka Theresa May napovedala, da bo Velika Britanija v okviru brexita izstopila iz uporabe evropskega globalnega navigacijskega satelitskega sistema Galileo, je odstopil ...
Prihodnost kulturne dediščine je zaradi izginjanja tradicionalnih obrtnih poklicev ogrožena Mnogi poklici počasi izginjajo, med njimi pa so tudi tradicionalni obrtni poklici, ki predstavljajo nujno vez s kulturno dediščino.
Nemčija poziva Francijo, naj sedež v Varnostnem svetu ZN-a prepusti EU-ju Nemški finančni minister Olaf Scholz je predlagal, da bi Francija stalni sedež v Varnostnem svetu ZN prepustila EU-ju, s čimer bi omogočila, da EU enotno spregovori na svetovnem prizorišču.
Rim in Bruselj še daleč od skupnega jezika glede proračuna Evropska komisija bi zavrnila tudi načrt Rima za 2,2-odstotni računski primanjkljaj, je povedal podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis.
Slovenska učiteljica Nina Jelen zmagala na vseevropskem natečaju spletne varnosti Slovenska učiteljica Nina Jelen je v kategoriji učiteljev osvojila prvo mesto na nagradnem natečaju v okviru kampanje #SaferInternet4EU za otrokom primerno medmrežje.
Brexit: Britanski parlament bo o ločitvenem sporazumu glasoval 11. decembra Britanska premierka Theresa May je sporočila, da bo britanski parlament o dogovoru o brexitu glasoval 11. decembra. Opozicija dogovoru nasprotuje.
Bruselj napoveduje dodatna sredstva Nobelovima nagrajencema za mir Evropska komisija je napovedala dodatnih pet milijonov evrov podpore za projekte letošnjih Nobelovih nagrajencev za mir Nadje Murad in Denisa Mukwegeja za njun boj proti nasilju nad ženskami.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo