Darja Radić je nosilka liste Zares. Volivce in volivke je pozvala, naj se volitev udeležijo v čim večjem številu. Foto: BoBo
Darja Radić je nosilka liste Zares. Volivce in volivke je pozvala, naj se volitev udeležijo v čim večjem številu. Foto: BoBo

Kot je dejala, bodo v stranki volivke in volivce pozvali, naj se ne pustijo zapeljati anketam, ki stranki Zares po navedbah Radićeve kažejo zelo slabo v tem trenutku.

Dodala je, da bi bila najbolj vesela, če bi dobila podporo volivcev v domačem okolju, na Jesenicah. Kot pravi, ji to veliko pomeni, računa pa, da bodo na današnjo prireditev prišli tudi ljudje iz drugih okolij. To potrdilo je prejela prek družbenega omrežja Facebook.

Darja Radić je presodila, da je potekala volilna kampanja v senci politične krize doma in tudi v senci spoznanja, da bomo morali najbrž že v poletnem času na državnozborske volitve. Po njenem mnenju je to po eni strani škoda. Zavedanje o tem, da so evropske volitve pomembne in da je EU naša širša domovina, se zaradi tega izgublja, je dodala.

"Naš interes je, da se dvigne zavedanje Slovenk in Slovencev o tem, da je treba tudi za Evropski parlament izbrati prave kandidate, kajti vedno več pomembnih odločitev, tudi za Slovenijo, se sprejema že na ravni EU-ja," pojasnjuje Darja Radić.

"Kandidati Zaresa strokovni"
Prepričana je, da bodo njihovi kandidati znali strokovno zastopati stališča v Evropskem parlamentu, tudi tista, ki so v interesu Slovenije. Ponovila je, da se bodo zavzemali predvsem za temeljit zasuk pri reševanju gospodarske in finančne krize na evropski ravni. Prav tako je izpostavila tudi zavzemanje za povečanje demokracije v EU-ju. Kot tretje pa je omenila področje okolja in podnebnih sprememb.

Poleg Darje Radić kot nosilke liste so kandidati za evropske poslance iz vrst Zaresa še Andrej Rus, Ivana Gornik, Vito Rožej, Simona Potočnik, Matic Smrekar, Cvetka Ribarič Lasnik in Pavel Gantar.