V Solidarnosti si želijo progresivnega zavezništva po volitvah v Evropski parlament. Foto: BoBo
V Solidarnosti si želijo progresivnega zavezništva po volitvah v Evropski parlament. Foto: BoBo
Solidarnost poziva k združevanju levice

Kot je poudaril, so vstajniki lani zahtevali drugačno, pravičnejšo in bolj solidarno Slovenijo, pa tudi zamenjavo obstoječe politične garniture. Evropske volitve pa so priložnost za prvi velik korak v to smer, je dejal. Tudi on je pozval k čim večji volilni udeležbi.

Keber je na ljubljanskem Kongresnem trgu ob koncu predvolilne kampanje pozval ljudi, naj na volitvah izberejo tiste kandidate, ki so jih prepričali o iskrenosti trditev, da želijo dobro za vse državljane. "Če vas nihče med nami ni prepričal, vseeno odidite na volitve in izrazite svoje nezadovoljstvo na glasovnicah," je dodal.

Keber razume udeležbo na volitvah ne zgolj kot pravico, ampak tudi kot dolžnost, in sicer, kot je dejal, dolžnost do nas nas samih, do naših otrok in do tega, da se borimo za državo, v kateri bomo radi živeli.

Tudi Kebrovi sokandidatki na listi Marjutka Hafner in Tjaša Učakar sta vse pozvali, naj se udeležijo volitev. "Tokrat imamo prvič pravo priložnost, da res glasujemo za spremembe," je povedala Marjutka Hafner, ki je državljanom dejala, naj ne dopustijo, da bi "drugi odločali namesto njih in bi znova izbrali tiste, proti katerim smo lani protestirali na ulicah".

"Vstajniki smo prišli na ulice zato, da se Sloveniji ne zgodi Orbanova Madžarska, Sanaderjeva Hrvaška, Berlusconijeva Italija. Zgodilo se je vstajništvo, zatem streznitev vstajništva in zatem Solidarnost," pa je dejal sopredsednik stranke in tudi kandidat za evropskega poslanca Damjan Mandelc.

Mandelc: Po volitvah priložnost za progresivno zavezništvo
Po Mandelčevem mnenju bo ponedeljek po evropskih volitvah priložnost, da se "leve, progresivne, alternativne politične sile združijo v zavezništvo, ki bo Slovenijo odpeljalo v drugačno smer od te, ki jo peljejo obstoječe elite".

Da so si v stranki še pred evropskimi volitvami prizadevali za povezovanje z vsemi programsko in idejno sorodnimi gibanji, pa je zagotovila sopredsednica stranke Solidarnost Marina Tavčar Krajnc. Poskuse povezovanja je napovedala tudi za prihodnost.

Solidarnost poziva k združevanju levice