"Združena levica si bo prizadevala predvsem za to, da je Evropa solidarna in socialna skupnost," je pred nedeljskimi volitvami dejal Plut. Foto: BoBo

Ta sistem po mnenju predsednika Gibanja Trs (sestavnega dela Združene levice) Dušana Pluta postavlja v ospredje okoljsko odgovornost in socialno pravičnost. Kot je na tiskovni konferenci ob koncu kampanje dejal Plut, si bo Združena levica prizadevala za odpravo strogega zategovanja pasu in za večjo demokratizacijo Evrope, ki naj postane "Evropa državljanov in ne Evropa kapitala".

"Združena levica si bo prizadevala predvsem za to, da je Evropa solidarna in socialna skupnost. Glavna gospodarska točka naše stranke pa je trajnostni, sonaravni vseevropski investicijski gospodarski program, ki bo v Evropi do leta 2020 omogočil odprtje deset milijonov novih delovnih mest," je pred evropskimi volitvami sporočil Plut.

Slovenija se po naravnem kapitalu za odpiranje novih zelenih delovnih mest uvršča med privilegirane evropske države, je dejal in dodal, da bi lahko Slovenija z naravnimi kapitali odprla do leta 2020 vsaj 60.000 novih delovnih mest.

"Evropa mora postati dinamična"
Plut meni, da Slovenija ima mlade ljudi, ki bi bili lahko nosilci zelenega razvojnega preboja Slovenije. "Torej ni res, da je treba Evropo stabilizirati. Mi sodimo, da mora postati Evropa dinamična. Vizija demokratičnega ekološkega socializma in Združene levice prinaša ta razvojni in miselni preboj Evrope," je sklenil Plut.

Nosilka liste Združene levice na evropskih volitvah je Violeta Tomić. Na kandidatni listi ji sledijo Dušan Plut, koordinator sveta Iniciative za demokratični socializem Luka Mesec, Jasminka Dedič, Janez Požar, igralka Lara Jankovič, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Branimir Štrukelj ter Petra Rezar.