Milan Zver (SDS) je prepričan, da bo stranka na volitvah v EU dobila tri mandate. Foto: STA
Milan Zver (SDS) je prepričan, da bo stranka na volitvah v EU dobila tri mandate. Foto: STA
SDS pričakuje ponovitev rezultata

SDS je bil vselej najbolj proevropsko usmerjena politična sila v Sloveniji, hkrati pa je skrbela za vrednote domoljubja, je poudaril Zver, ki je dejal, da so imeli za kampanjo, ki jo Zver ocenjuje kot uspešno, tokrat na voljo manj sredstev kot prejšnje volitve, zato so se odločili, da dajo v kampanji poudarek "živemu stiku z državljani".

Slovenija ta hip živi v "neki posebni politični klimi in pričakovanju novega", je dejal Zver in kot razlog navedel dejstvo, da bodo na volišča odšli večkrat. Med drugim bodo državljani odločali na predčasnih državnozborskih volitvah, lahko pa se zgodi, da bodo konec leta še ene, če se iz prvih ne bo oblikovala neka stabilna, vladajoča koalicija, je posvaril.

Zver: S srcem in Slovenijo v EU-ju
V SDS-u gredo po njegovih besedah "s srcem in s Slovenijo v EU", želijo pa si veliko Evrope v Sloveniji in tudi več Slovenije v Evropi. Kot je dodal, je v vrednosti strukturi stranke eden izmed pomembnih stebrov načelo domoljubja, a da imamo še vedno stranke, ki "niso le evroskeptične, ampak tudi dokaj proti slovenstvu ali pa slovenskoskeptične".

"Ne nazadnje nam je hudo, da tudi na tako uglednem mestu, kot je Ljubljanski grad, ne vihra slovenska zastava," je še povedal. SDS je zato za kratek čas na gradu razgrnili slovensko zastavo, s čimer so želeli, kot je dejal Zver, sporočiti, da si Slovenija na gradu zasluži tudi slovenski simbol.

Zver je napovedal še, da bo na evropskih volitvah prepričljivo zmagala Evropska ljudska stranka (EPP), na drugem mestu pa vidi socialiste.

SDS pričakuje ponovitev rezultata