V Adrii načrtujejo tudi polete v Španijo in še dodatne na Švedsko. Foto: BoBo
V Adrii načrtujejo tudi polete v Španijo in še dodatne na Švedsko. Foto: BoBo

Točnega števila prepeljanih potnikov v prvih sedmih mesecih v Adrii še ne izdajajo. Podatki statističnega urada pa razkrivajo, da so letala edinega slovenskega letalskega prevoznika tako v prvem polletju prepeljala okoli 478.000 potnikov, kar je 6,6 odstotka več kot v istem lanskem obdobju. Samo junija so prepeljali nekaj več kot 110.000 potnikov oziroma 3,8 odstotka več kot junija lani.

V Adrii Airways so pojasnili, da so v poletnih mesecih, ko je turistična sezona na vrhuncu, največ potnikov peljali v Frankfurt, Zürich, München, Moskvo, Bruselj in na Dunaj. To so sicer tudi pomembna evropska vozlišča za slovenske podjetnike in tudi politike.

Z letošnjim poletnim voznim redom so uvedli tudi nekaj novih linij. Z novima linijama iz Ljubljane v Varšavo in Prago so zadovoljni, saj je zasedenost celo presegla njihova pričakovanja. Tudi poleti v London, ki so jih uvedli na novo, so dobro zasedeni, prav tako se dobro polnijo linije Tirana-Frankfurt, Priština-Malmö in München-Łodž.

V družbi, ki letos po več letih izgub pričakuje dobiček, razmišljajo tudi o novih linijah, in sicer se obetajo redni poleti iz Ljubljane v Stockholm in v Barcelono ali Madrid. Racionalizirajo tudi floto, saj želijo zmanjšati število poletov in leteti z večjimi letali.