Predsednik uprave družbe Peko Matjaž Delopst pravi, da družba potrebuje hitro odločitev. Foto: BoBo
Predsednik uprave družbe Peko Matjaž Delopst pravi, da družba potrebuje hitro odločitev. Foto: BoBo

V Peku obratuje le tretjina proizvodnje, večina strojev miruje. Delavci že dva meseca delajo le devet dni na mesec, saj jim je že zdavnaj zmanjkalo materiala za izdelavo čevljev. Predsednik uprave razkriva, da imajo materiala le še za prvi teden januarja.

Predsednik uprave družbe Peko Matjaž Delopst tako opozarja na nujnost takojšnjih odločitev države: "Mi že danes vemo, da bomo lahko januarja naredili le še pet tisoč parov čevljev. Če ne dobimo denarja, je to vse, kar bomo še naredili. Peko potrebuje odločitev hitro. Tukaj se pogovarjamo o dnevih, tednih. Mesecev ne moremo več čakati. Ta branža čakanja ne prenese. Peko ima poslovalnice izropane, trgovine so prazne."

V Poslovnem načrtu je državo, kot večinsko lastnico pozval, naj družbo dokapitalizira s 4,4 milijona evrov ali pa naj podjetje pošlje v stečaj. Druge rešitve Matjaž Delopst ne vidi.

A kot kaže, odgovorni v državi ne vedo niti tega, kdo se mora o tem odločiti. Slovenski državni holding - upravljavec Peka - in Ministrstvo za finance namreč nista enotna glede navedenega vprašanja.

Bo Peko dokapitaliziran?
Bo Peko dokapitaliziran?