Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Z naložbami v Sloveniji in odnosi z deležniki v lokalnem ekosistemu imamo zelo pozitivne izkušnje. V Sloveniji so doma resnično inovativne družbe, ki se ne bojijo tekmovati na globalni ravni," je, kot so sporočili iz sklada, dejal partner v Black Peak Capital Niklas Pichler in dodal, da se veselijo nadaljnjega vlaganja v Sloveniji.

Družba namerava tako kot drugje tudi v Sloveniji podpirati inovativna in uspešna podjetja, ki imajo pozitiven gospodarski, družbeni in okoljski učinek v regiji, so navedli v skladu. Black Peak je bil na čelu skupine investitorjev, ki so lani družbi Geneplanet, ki med drugim ponuja genetske teste, zagotovili 20 milijonov evrov vredno finančno injekcijo. Sklad je tudi med vlagatelji v ljubljanskega ponudnika energetskih storitev in rešitev za obnovljive vire energije Resalta.

Med svojimi naložbami so poleg Geneplaneta izpostavili vložke v bolgarskega ponudnika storitev Eushipments, bolgarskega ponudnika IT-rešitev Bianor Holding, bolgarsko družbo Telelink Infra Services, ki ponuja infrastrukturne in digitalizacijske storitve, ter romunsko družbo Verdino Green Foods, ki proizvaja rastlinsko alternativo mesu in ribam.