CPM je pred kratkim izgubil dva velika posla - Markovec in gradnjo avtoceste Banja Luka-Doboj. Foto: MMC RTV SLO
CPM je pred kratkim izgubil dva velika posla - Markovec in gradnjo avtoceste Banja Luka-Doboj. Foto: MMC RTV SLO

Predstavniki sindikatov so se zaman trudili stopiti v stik s pred kratkim imenovanim prisilnim upraviteljem Silvom Zorcem, saj so od njega pričakovali, da bo delavcem povedal resnico o nadaljnji usodi podjetja. Zorec je tako vendarle povedal, da so bili skupaj z upravo na banki, kjer so se skušali dogovoriti o izplačilu plač za 730 zaposlenih. Če izplačila ne bo, je po njegovih besedah mogoč tudi stečaj.

Večina delavcev še vedno na dopustu
Delavci bi se morali v ponedeljek po kolektivnem dopustu vrniti na delo, a jih je večina še vedno na dopustu, delalo pa naj bi jih le okoli 50. Kakšne so razmere v družbi, bo najverjetneje znano že v četrtek, ko je napovedano sneženje, Cestno podjetje Maribor pa mora zagotoviti zimsko službo na širšem mariborskem območju.

NLB leasing je CPM-ju pretekli teden zaradi neplačevanja mesečnih obveznosti odvzel okoli sto strojev in vozil, ki so jih že začeli prodajati po skupni ceni nekaj manj kot dva milijona evrov in pol. Ponudbe zbirajo do konca tedna.

Zagotavljajo, da zimska služba bo
Za zimsko službo naj bi bila sicer pripravljena starejša vozila, ki so bila v lasti podjetja. Predsednik Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije Anton Turk je dejal, da bodo zaposleni zagotovo opravljali svoje delo, saj jih k temu zavezuje zakonodaja, a je "problem, če tega nimaš s čim narediti".

CPM, ki je nedavno izgubil dva velika posla - predor Markovec in gradnjo avtoceste Banja Luka-Doboj - navadnim upnikom dolguje 68 milijonov evrov. Predlog prisilne poravnave predvideva 35-odstotno poplačilo terjatev v šestih letih in pol.