Foto:
Foto:

S koncem stavke ponovno vzpostavljeni pogoji za polno delovanje Cometa, osnovni pogoji za začetek normalizacije pogojev za življenje in zdravje vseh delavcev in za ponovno vzpostavljanje normalnih odnosov med zaposlenimi, so še zapisali v upravi družbe.

Nova osnovna plača 105 tisočakov
Po besedah vodstva sta predsednik KNSS Neodvisnost Drago Lombar in predsednica nadzornega sveta družbe Mateja Režun dosegla dogovor, ki ga je potrdil tudi stavkovni odbor. Najnižja osnovna plača bo tako znašala 105.000 tolarjev bruto, kljub temu, da so delavci sprva zahtevali 6 tisočakov več.

Vodstvo družbe se je poleg tega zavezalo, da bo sindikatu predložilo nov predlog motivacijskega sistema in podjetniške kolektivne pogodbe, sindikat pa bo na ob predloga v 10 dneh lahko podal pripombe. Obe strani sta se po besedah Lombarja zavezali, da bosta upoštevali sklep delovne inšpekcije v zvezi z video nadzorom tehnološkega procesa.

Približno 180 delavcev zreške tovarne, članov KNSS Neodvisnost, je začelo
stavkati 1. aprila, potem ko pogajanja z upravo niso bila uspešna. V ponedeljek je okoli 100 stavkajočih delavcev začelo še gladovno stavkati, v četrtek pa so štiri odpeljali v bolnišnico. Preostala dva podjetniška sindikata v stavki nista sodelovala.