Ali bodo revije družbe Delo Revije jutri izšle, bo jasno šele takrat. Foto: BoBo
Ali bodo revije družbe Delo Revije jutri izšle, bo jasno šele takrat. Foto: BoBo

Iz družbe Delo Revije so sporočili, da bodo revije Anja, Naša žena in Smrklja jutri izšle, v pripravi za tisk pa so tudi revije Jana, Kih, Lady, Lady križanke, Stop in Obrazi, ki bodo na prodaj predvidoma v petek.

A kljub drugačnim zagotovilom lastnika in direktorja podjetja Mateja Raščana omenjene revije v četrtek ne bodo izšle, je dejala sindikalna zaupnica podjetja Dela Revij Alma Sedlar. V današnjem pismu Raščanu je tega v imenu sodelavcev tudi pozvala, naj pojasni, kakšne so njihove nadaljnje delovne obveznosti.

Sedlarjeva, ki je tudi namestnica glavne in odgovorne urednice revije Jana, je pojasnila, da glede usode največje slovenske revijalne družbe ni nič novega, njeni zaposleni in honorarni sodelavci pa so pesimistični in ne pričakujejo ničesar.

Brez osnov
Ob tem je opozorila, da zaradi neplačila naročnin ne prejemajo več časopisov, ki so ključni za njihovo novinarsko in uredniško delo, v tiskalnikih do torka ni bilo več niti črnila, zaposleni pa že nekaj časa sami financirajo odhode na službene poti oziroma novinarski teren.

Raščana je prosila za odgovor na vprašanje, ali naj v uredništvih ta teden sploh še pripravljajo nove izdaje revij, ter za pojasnilo, ali bodo te sploh še izhajale.