Pavle Hevka. Foto: BoBo
Pavle Hevka. Foto: BoBo

Pavle Hevka je sicer predsednik nadzornega sveta Darsa in nadzornik Kobilarne Lipica. Do zdaj je bil zaposlen na državni Družbi za razvoj infrastrukture (DRI), lani pa je tudi postal predsednik Turistične zveze Slovenije. V upravo 2TDK-ja so imenovali še Iztoka Černošo, ki je pred imenovanjem odstopil kot član nadzornega sveta 2TDK-ja.

Zorko in Brezigar odhajata sporazumno, gre za še eno kadrovsko potezo vlade, je prva poročala TV Slovenija. Več v Dnevniku TV Slovenija ob 19. uri.

Dušan Zorko je družbo vodil od januarja lani, ko je bila infrastrukturna ministrica še Alenka Bratušek. Položaj je prevzel od Žarka Sajiča.

2TDK skrbi za izvedbo projekta gradnje drugega tira Divača‒Koper. Leta 2016 ga je ustanovila vlada Mira Cerarja.

Zorkov mandat ni bil dolg. Foto: BoBo
Zorkov mandat ni bil dolg. Foto: BoBo

Pod vodstvom sedanje uprave je projektno podjetje naredilo več pomembnih korakov na poti uresničevanja na nekaj več kot milijardo evrov ocenjenega projekta. V tem trenutku poteka postopek oddaje glavnih del pri projektu med Divačo in Koprom.

Prejšnji mesec je Evropska komisija Sloveniji namenila še 80 milijonov evrov kohezijskih sredstev za projekt, tako Zorko kot minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa sta tedaj poudarila, da gre za pomembno etapno zmago, ki sta jo pripisala tudi dobremu sodelovanju med ministrstvom in projektnim podjetjem.