Predsednik podjetja Kansai Paint Hiroshi Ishino je med drugim napovedal, da želijo Helios razviti v močan evropski center inovacij. Foto: BoBo
Predsednik podjetja Kansai Paint Hiroshi Ishino je med drugim napovedal, da želijo Helios razviti v močan evropski center inovacij. Foto: BoBo

Iz domžalskega Heliosa so sporočili, da so se dosedanji lastniki Ring International Holding, Franklin Templeton in GSO dogovorili z japonskim podjetjem Kansai Paint glede pogojev nakupa 100-odstotnega deleža.

Po poročanju Financ je Kansai Paint za Helios odštel 572 milijonov evrov. Avstrijski holding Ring International pa je Helios pred tremi leti kupil za 145 milijonov evrov in ga združil s svojim avstrijskim proizvajalcem premazov Rembrantinom.

V Heliosu navajajo, da bo prenos deleža končan v dveh do treh mesecih, po odobritvi organov za varstvo konkurence. Helios bo postal evropsko središče podjetja Kansai Paint.

"Vesel in ponosen sem, da imamo novega strateškega lastnika, podjetje Kansai Paint, ki je eno od desetih najboljših podjetij v industriji premazov na svetu. Podjetje Kansai Paint bo za Helios predstavljalo novo razvojno platformo. Helios bo postal evropski center R & R, inovacij in poslovnega razvoja. To pomeni, da bomo v prihodnosti še naprej vpeljevali nove proizvode. Poleg tega bomo lahko vstopili na nove trge, kot sta azijski in afriški trg, kjer je Kansai Paint močno prisoten," je po podpisu pogodbe dejal David Kubala, eden od dveh generalnih direktorjev Skupine Helios.

Predsednik podjetja Kansai Paint Hiroshi Ishino je med drugim napovedal, da želijo Helios razviti v močan evropski center inovacij, z najboljšim znanjem in strokovnimi veščinami v različnih segmentih premazov. "Zadovoljni smo, da smo našli podjetje, kot je Helios, s skladno poslovno filozofijo in odličnim potencialom, da postane še pomembnejše na področju premazov v Evropi," je dejal.

Največji japonski proizvajalec premazov
Kansai Paint je na Japonskem največji in najnaprednejši proizvajalec dekorativnih, avtomobilskih, industrijskih, zaščitnih in ladijskih premazov. V 93 podružnicah in 29 povezanih družbah zaposluje skoraj 12.500 ljudi ter ustvarja 2,632 milijarde evrov prihodkov od prodaje.