Hotel je po zaprtju leta 2013 začel hitro in klavrno propadati. Foto: Janez Lajovic
Hotel je po zaprtju leta 2013 začel hitro in klavrno propadati. Foto: Janez Lajovic

Po poročanju spletnih Financ je stečajna upraviteljica Sara Pušenjak hotelski kompleks prodala šele na četrti dražbi z zniževanjem cene. Izklicna cena za kompleks je bila sicer postavljena pri 2.478.600 evrih.

Kupec je družba Alpe Adria Hoteli, njen lastnik je Sergej Vorožejkin, zastopnik pa Mladen Stojiljković. Delo je na začetku leta poročalo, da sta oba med lastniki ljubljanskega hotela Cubo, oba pa imata na istem koprskem naslovu prijavljeno svoje podjetje.

Stojiljković ima registrirano računovodsko podjetje za nekaj 10 ruskih strank, Vorožejkin pa ima registrirano podjetje Roto Avto, ki se uradno ukvarja z dajanjem vozil v zakup in najem in je leta 2013 ustvarilo okoli 300 evrov dobička, je poročal časopis.

Pušenjakova je bovški hotel nazadnje poskušala prodati 15. maja, ko je bila izklicna cena postavljena pri dobrih treh milijonih evrov, a kupca ni našla. Lastnica hotela Kanin, ki je imel okoli 20 zaposlenih, je družba Hit Bovec. Zaradi gospodarske krize in nato nesreče na kabinski žičnici na smučišču januarja 2013 so se v družbi odločili za zaprtje hotela in likvidacijo družbe Hit Bovec, še poročajo spletne Finance.

Kanin odslej v ruskih rokah
Kanin odslej v ruskih rokah