Ali bo nov nadzorni svet Iskraemeca mandat začel 15. decembra, še ni znano. Foto: RTV SLO
Ali bo nov nadzorni svet Iskraemeca mandat začel 15. decembra, še ni znano. Foto: RTV SLO

Nadzornemu svetu se bo mandat iztekel konec letošnjega leta. Na skupščini bosta uprava in nadzorni svet lastnikom predlagala izdajo 100.000 novih delnic v nominalni vrednosti milijarde tolarjev in emisijski vrednosti 2,75 milijarde tolarjev. V sorazmerju z deležem v podjetju bodo pri vpisu novih delnic imeli prednost obstoječi lastniki.

Ker dogovora o načinu dokapitalizacije še ni, je predlog uprave in nadzornega sveta le okviren. A vodstvo upa, da bodo lastniki še pred skupščino dosegli dogovor.

Nov nadzorni svet naj bi po predlogu uprave še naprej sestavljali dosedanji člani Dragomir Kolman, Jože Mencinger, Marija Šenk in Aleksander Šimon. Vendar pa njihova dokončna sestava še ni znana, saj je svoj odstop napovedal predsednik Jože Mencinger, odstavitev nadzornega sveta pa zahtevajo tudi mnogi lastniki.

Svojega predstavnika v nadzornem svetu, za katerega ni znano niti, kdaj bo začel svoj mandat, pa zahtevajo tudi banke upnice, s katerimi se lastniki in uprava pogajajo o pogojih za potrditev prisilne poravnave.