Kakšna bo usoda blagovnih znamk, še ni znano. Foto: Bobo
Kakšna bo usoda blagovnih znamk, še ni znano. Foto: Bobo

Projekt Delo Revije. Bil naiven, verjel na besedo. 5 mesecev priprav, podpis pogodbe z NKBM, potem pa me je Pečečnik - prevaral.

Bojan Požar na Twitterju

"Z odstopom od pogodbe družbi Princip Media z današnjim dnem preneha pravica do uporabe teh blagovnih znamk, katerih lastnik ostaja KBM Leasing," so v sporočilu zapisali v NKBM-ju.

Princip Media, ki sta jo ustanovila Bojan Požar in Joc Pečečnik, in KBM Leasing sta pogodbo podpisala prejšnji teden, v tem tednu pa bi po navedbah nekaterih medijev moral Princip Media poravnati prvi obrok najema.

Kakšna bo usoda blagovnih znamk, še ni znano. "Odločitve v zvezi s prihodnostjo blagovnih znamk bo družba KBM Leasing sprejela na osnovi temeljite preučitve novih okoliščin in skladno z načeli dobrega gospodarjenja s premoženjem družbe," so zapisali v KBM Leasingu.

Salomon revije izdal pod novimi imeni

KBM Leasing v likvidaciji je spomladi začel zbirati ponudbe za prodajo blagovnih znamk, pogovore je nadaljeval s ponudnikom, ki je podal ekonomsko najsprejemljivejšo ponudbo. Do začetka postopka prodaje je znamke najemala družba Salomon, ki pa je nato začela revije z nespremenjeno zasnovo izdajati pod novimi imeni.

"V KBM Leasingu s ciljem zavarovanja premoženja, zaščite interesov in ugleda družbe v primeru identificiranih škodljivih ravnanj v skladu z veljavno zakonodajo uveljavljajo vsa razpoložljiva pravna sredstva. Kot je javno znano, je družba Salomon še v teku odpovednega roka pogodbe, sklenjene s KBM Leasing, začela istočasno izdajati konkurenčne revije z blagovnimi znamkami, ki kršijo pravice KBM Leasinga iz predhodno registriranih blagovnih znamk," menijo v NKBM-ju.

Notranji spor med Požarjem in Pečečnikom
Požar je med drugim načrtoval ponovno izdajo šestih revij - Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih - in k sodelovanju povabil Pečečnika, ki bi zagotovil denar za nakup ter skrbel za finančni del, Požar pa bi vsebinsko skrbel za izdajanje revij.

A kot je razvidno iz njunih pisem prejšnji teden, sta se Požar in Pečečnik očitno sprla. Pečečnik je dejal, da v družbi ne bo sodeloval in da v 12 mesecih pričakuje povrnitev vložka, Požar pa je Pečečnika pozival, naj izpolni svoj del dogovora.

Projekt Delo Revije. Bil naiven, verjel na besedo. 5 mesecev priprav, podpis pogodbe z NKBM, potem pa me je Pečečnik - prevaral.

Bojan Požar na Twitterju