Jeff in MacKenzie Bezos sta bila poročena 25 let. Foto: Reuters
Jeff in MacKenzie Bezos sta bila poročena 25 let. Foto: Reuters

Ob tem se bo tudi v celoti umaknila iz aktivnosti Washington Posta in podjetja Blue Origin, je sporočila prek Twitterja. To pomeni, da bo Bezos v celoti ohranil nadzor nad podjetjem.

Tako se je razrešila velika uganka, ki jo je sprožila njuna januarja napovedana ločitev: kaj se bo zgodilo s premoženjem največjega spletnega trgovca na svetu, ki je v lasti najbogatejšega Zemljana? Pod palcem ima kar 145 milijard dolarjev (127 milijard evrov).

Kot poroča Reuters, sklenjeni dogovor omogoča, da se bo Amazon, v nasprotju s številnimi drugimi podjetji, izognil poslovnim težavam zaradi zasebnih težav lastnikov.

A čeprav se je MacKenzie Bezos umaknila iz podjetja, ne bo imela nikakršnih finančnih težav. Njen ostali delež v Amazonu je ocenjen na 36 milijard dolarjev, kar je več, kot je skupna tržna vrednost skoraj 70 odstotkov največjih ameriških podjetij, uvrščenih v indeks S&P 500.

Ob tem je milijarderka na Twitterju zapisala, da je "hvaležna, da se je postopek ločitve od Jeffa končal z medsebojno podporo in podporo drugih, ki so k nama pristopili s prijaznostjo, in veselim se naslednje faze sostarševstva in prijateljevanja".

Njeno objavo je delil tudi Bezos in v ločeni objavi zapisal, da je hvaležen MacKenzie za njeno podporo in prijaznost med ločitvenim postopkom. Nekoč medijsko zelo zadržani par se je zaradi ločitve znašel pod medijskimi žarometi, saj je vse zanimalo, kako se bo ločitvena saga, predvsem je bilo tu vprašanje enormnega bogastva, končala.