Delavci še ne vedo, za katero možnost se bodo odločili. Foto: MMC RTV SLO
Delavci še ne vedo, za katero možnost se bodo odločili. Foto: MMC RTV SLO
Pri zaposlovaju Murinih delavcev se že zapleta

Možnosti je 400 zaposlenim pojasnil prokurist Mure Zdenko Podlesnik. Delavcem je razložil še, da morajo biti ob odločitvi za drugo možnost prej prijavljeni na zavodu za zaposlovanje ali pa sami sporazumno prekiniti delovno razmerje, kar pa pomeni tudi odpoved odpravnini.

Kaj vlagatelj pričakuje od države?
Znano je, da se za ljutomerski obrat Mure zanima avstrijsko podjetje s sedežem v Švici, Podlesnik pa delavcem ni znal povedati, kaj vlagatelj pričakuje od države. Po njegovih besedah je možnosti več. Ob tem je omenjal le plačilo stroškov izobraževanja in subvencijo 400 evrov.

Kaj bodo ljutomerski delavci storili, se še ne ve. Večina delavcev je na čakanju, nekateri bodo delali še do srede prihodnjega tedna, nato naj bi novi vlagatelj začel opremljati proizvodne prostore, v katerih bo zaposlil okoli 180 delavcev. Iz ljutomerskega obrata jih bo še ta mesec 65 odšlo v soboški obrat, kjer šivajo za družbo Boss, prihodnji mesec pa naj bi jih tam delalo 106 od zdajšnjih približno 400.

Komisija naj bi se sešla v petek
Podlesnik pričakuje, da bo vlada sprejela sklep, na podlagi katerega bi lahko Kad, Sod oziroma PDP zagotavljali nadaljevanje proizvodnje v tako imenovanih zdravih jedrih Mure. V petek naj bi se sešla tudi komisija, ki odloča o programu, ki ga je vložil vlagatelj, oziroma razpisu, na katerem kandidira.

Pri zaposlovaju Murinih delavcev se že zapleta