Pohorska krožna kabinska žičnica bo začela spet obratovati. Foto: BoBo
Pohorska krožna kabinska žičnica bo začela spet obratovati. Foto: BoBo
Marprom le dobil koncesijo za žičnice na Pohorju
Marprom uradno prevzel smučarske naprave na Pohorju

Mariborski mestni svet je na včerajšnji seji potrdil pet odlokov, ki so bili potrebni za podelitev koncesije za upravljanje žičniških naprav Športnega centra Pohorje v stečaju javnemu podjetju Marprom.

"V sredo bo začela delovati krožna kabinska žičnica. Zimska sezona bo letos zelo dobra in bogata. Delovale bodo vse naprave," pravi direktor Marproma Bernard Majhenič.

Marprom je s stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje že sklenil pogodbo o upravljanju premoženja, dokončal je remont gondole in zanjo že pridobil obratovalno dovoljenje, ki ga bo danes podpisal tudi pristojni minister. Vse le ni teklo gladko, razprava je bila dolga.

"Ne da ne zaupamo Maropromu, vendar te dejavnosti še ni opravljal. Kot vemo, sama žičnice in krožna kabinska žičnica prinaša neke minuse," je opozoril svetnik Andrej Špenga (SMC).

Tako da so na pobudo mestnega sveta oblikovali delovno skupino, ki se bo do junija prihodnje leto seznanila z ugotovitvami in rešitvami celostne strukture žičnic. Posojila, ki jih je imel ŠC Pohorje, zdaj prehajajo na mestno občino.

"To ni problem Marproma in v veliki meri mestne občine, ker v nobenem primeru obremenitev ne more biti večja, kot je amortizirana vrednost žičniških naprav," meni mariborski župan Andrej Fištravec.

Povratna vozovnica za gondolo bo vsaj do novega leta ostala pet evrov, nove cene za prihodnje leto pa bodo potrjevali na decembrski seji.

Marprom le dobil koncesijo za žičnice na Pohorju
Marprom uradno prevzel smučarske naprave na Pohorju