Štiriletni mandat jim bo začel teči v četrtek, so sporočili iz SŽ-ja.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Škof je sicer med oktobrom lani in julijem letos vodil prav SDH, poprej pa je bil prvi mož zavarovalnice Adriatic Slovenija. Matoz je znani odvetnik, ki je večkrat zastopal tudi premierja Janeza Janšo, Markočič pa prihaja iz podjetja Schindler Slovenija.

V nadzornem svetu so še Aleksander Mervar kot predsednik, Aleksander Nagode kot njegov namestnik ter člani Silvo Berdajs, Zlatko Ratej, Jože Pavšek in Melita Malgaj.

Nadzorni svet je mandat nastopil septembra lani in takrat za svojega predsednika imenoval Bojana Branka, ki je junija letos umrl. Najprej je začasno vodenje nadzornega sveta prevzel Nagode, na začetku avgusta pa so nadzorniki za svojega predsednika imenovali Mervarja.

Člani nadzornega sveta prejmejo poleg sejnin, osnovno plačilo za opravljanje funkcije v znesku 10.300 evrov bruto letno na posameznega člana. Predsednik nadzornega sveta je upravičen tudi do doplačila v znesku 50 odstotkov osnovnega plačila za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta, namestnik predsednika nadzornega sveta pa do 10-odstotnega doplačila, je razvidno iz SŽ-jeve objave informacij javnega značaja.