Prestižne ročne ure so zasegli tujcu, ki jih je tihotapil čez Slovenijo. Foto: Furs
Prestižne ročne ure so zasegli tujcu, ki jih je tihotapil čez Slovenijo. Foto: Furs

Izklicne cene so v primerjavi s prvo javno dražbo znižali za 30 odstotkov, zaradi česar so nove izklicne cene v primerjavi s tržnimi cenami istovrstnih ur zelo ugodne, pravijo na finančni upravi.

Vsi interesenti si ure lahko ogledajo v prostorih Finančnega urada Maribor od 11. 1. do 23. 1. 2018. Dragocene ročne ure so zasegli tujcu, ki jih je skušal tihotapiti skrite v svojem vozilu. Izkupiček javne dražbe pa bo prihodek proračuna Republike Slovenije, so sporočili s Finančne uprave RS-a.

Natančen seznam vseh ročnih ur s fotografijami, opisi in priloženimi ekspertizami, ki potrjujejo njihovo izvirnost, brezhibno delovanje in ohranjenost, je objavljen na spletni strani Fursa. Pred začetkom javne dražbe mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki znaša 10 odstotkov izklicne cene vsake posamezne ročne ure.

Najboljši ponudnik bo lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene se plača carina (0,8 evra na kos) in davek na dodano vrednost (22 odstotkov.