NKBM se želi preoblikovati v vodilno univerzalno banko v Sloveniji. Foto: BoBo
NKBM se želi preoblikovati v vodilno univerzalno banko v Sloveniji. Foto: BoBo

NKBM, ki je od lani v večinski lasti ameriškega sklada Apollo in EBRD-ja, je sporočil, da so imenovanje novega predsednika uprave opravili, ker se želijo preoblikovati v vodilno univerzalno banko v Sloveniji.

Novi direktor NKBM-ja Denhof je finančni strokovnjak z izkušnjami, ki jih je pridobil na različnih vodstvenih funkcijah v banki Citibank na več razvijajočih se in razvitih trgih, med drugim v Singapurju, Veliki Britaniji, Turčiji, na Češkem in v Španiji.

V 25 letih delovanja v finančni dejavnosti je načrtoval in izvedel repozicioniranje bank ter jih preoblikoval v institucije z vzdržno rastjo in dobičkonosnostjo, razvijal je distribucijske kanale, izboljšal zmogljivosti za digitalno poslovanje ter povečal dodano vrednost za stranke, so pojasnili v NKBM-ju.

Do prejema licence bo Denhof deloval kot prokurist, nato pa bo Senica postal njegov namestnik in se bo osredotočil na razvoj strateških povezav in partnerstev v Sloveniji. V njegovi pristojnosti bo še naprej področje poslovanja z gospodarskimi družbami ter korporativne zadeve, vključno z upravljanjem odnosov s ključnimi deležniki.

"Ekipa NKBM je pod vodstvom Roberta Senice že naredila velik napredek in ustvarila dobro osnovo za uspešno prihodnost banke. Da bi to pot nadaljevali še uspešneje, je nadzorni svet dopolnil obstoječo upravo banke z raznoliko in mednarodno izkušeno ekipo strokovnjakov," so še zapisali v banki.

NKBM bo vodila petčlanska uprava
V upravi banke sta za zdaj uradno dva člana, poleg Senice še Sabina Župec Kranjc, po prejemu licenc pa bo ta postala petčlanska. Vodil jo bo Denhof, Senica bo njegov namestnik, Župec Kranjčeva bo ostala odgovorna za finance, Jon Locke se bo ukvarjal z upravljanjem tveganj, Josef Gröblacher pa bo zadolžen za operativno poslovanje.