Banke naj bi projekt občine že podprle. Foto: BoBo
Banke naj bi projekt občine že podprle. Foto: BoBo
Bo občina Radeče rešila papirnico?

Županja Radeč Rafaela Pintarič je povedala, da bodo skušali proizvodnjo pognati v mesecu ali dveh in pojasnila, da bi novo podjetje prevzelo papirni stroj štiri, na katerem poteka proizvodnja belih papirjev. Morajo pa tudi pripraviti poslovno-finančni načrt in ga predložiti bankam.

Od bank, ki naj bi projekt že podprle, občina pričakuje zagonsko posojilo v višini okrog dveh milijonov evrov, za ustanovitev podjetja pa je treba zagotoviti 7.500 evrov.
Manj kot polovica nekdanjih zaposlenih bo uspeh
Nekdanji prvi sindikalist družbe Radeče Papir Stane Klanšek je danes pojasnil, da bo v novem podjetju delo dobilo okoli 80 nekdanjih delavcev papirnice. Klanšek bo sicer zadovoljen, če se bo v podjetju zaposlilo 100 od 250 nekdanjih radeških papirničarjev.

Po besedah Klanška so se v zadnjih tednih v radeški papirnici že dvakrat mudili predstavniki ene izmed francoskih papirnic, ki jih zanima nadaljevanje proizvodnje na stroju pet, ki je namenjen izdelavi posebnega papirja za tiskanje denarja. Po neuradnih informacijah naj bi bili Francozi v nadgradnjo tega stroja pripravljeni vložiti od 10 do 15 milijonov evrov.

Bo občina Radeče rešila papirnico?