Turnšek je v Laško pripeljal tudi nekdanjega direktorja pivovarne Boška Šrota. Foto: RTV SLO
Turnšek je v Laško pripeljal tudi nekdanjega direktorja pivovarne Boška Šrota. Foto: RTV SLO

Kakšna je vsebina ovadbe in za katera imena gre, Turnšek ni želel komentirati. "Ne odhajam z nobenimi slabimi občutki, bil sem 40 let v Pivovarni. Mislim, da je prišel čas, da si tudi za sebe čas vzamem. Na nobenega nisem jezen, vse je v redu," je pojasnil.

Ovadeni Šrot in njegovi direktorji?
Po neuradnih podatkih naj bi bile poleg Boška Šrota ovadene še tri pravne in tri fizične osebe, in sicer družbe Kolonel, Center Naložbe in Infond Holding, ter njihovi direktorji, Saša Fajs, Matjaž Rutar in Daniela Rakovič, je poročal POP TV. med ovadenimi tako ni Turnška in zdajšnjega predsednika uprave Laškega Dušana Zorka.Ovadbe naj bi bile že nekaj tednov na sodišču.

Nov predsednik bo izvoljen julija
Turnšek je svoj mandat v nadzornem svetu Pivovarne Laško je nastopil junija leta 2006, dokler ne bo na julijski skupščini izvoljen nov predsednik nadzornikov, pa bo opravljal funkcijo člana nadzornega sveta. V odstopni izjavi je zatrdil, da mu nikoli "ni bilo vseeno, kaj se z družbo dogaja in kje bo njena prihodnost." Že kot direktor Pivovarne Laško je bil po njegovih besedah glavni pobudnik združitve slovenske industrije pijač.

"Tudi kot član nadzornega sveta družbe sem še naprej verjel v smotrnost te strateške usmeritve in podpiral sklepe nadzornega sveta o skupnem delovanju. Prvi koraki v tej smeri so bili narejeni, žal pa v veliki meri nedokončani. Sedaj, ko je znana vsebina ovadbe in imena ovadenih, je izpolnjen prvi pogoj, da se lahko umaknem."

Zadovoljen je s postavljenimi temelji
Drugi ključni mejnik in pogoj za Turnškovo slovo je bila petkova seja nadzornega sveta pivovarne, ko so sprejeli novo, petletno poslovno strategijo skupine Pivovarna Laško in podprli pogodbeni koncern kot prihodnjo obliko organiziranosti družb v skupini.

"Zadovoljen sem, da so s tem postavljeni novi temelji za nadaljevanje že davno začrtane združene industrije pijač," je dejal Turnšek. Upravi družbe, na čelu z Dušanom Zorkom, želi uspešno zasledovanje začrtanih ciljev. "Sam bom še vedno z veseljem kot opazovalec spremljal delo in dosežke, ki jih bo skupina Pivovarna Laško dosegla v prihodnjih letih."