Lani je Adria Airways ustvarila za 12 milijonov evrov izgube, letos pa pričakuje negativni izid za osem milijonov evrov. Foto: BoBo
Lani je Adria Airways ustvarila za 12 milijonov evrov izgube, letos pa pričakuje negativni izid za osem milijonov evrov. Foto: BoBo

Na londonsko letališče Luton je Adria letela od aprila. Zdaj pa so za MMC potrdili, da konec oktobra to linijo ukinjajo.

"Ponovna uvedba poletov v London je odvisna tudi od tega, ali bomo dobili širšo podporo drugih deležnikov, na primer Slovenske turistične organizacije in drugih organizacij, saj sami ne moremo vzdrževati neprofitabilnih linij," pravijo.

Poletni vozni red za prihodnje leto še načrtujejo, pozimi pa zagotovo ne bodo uvajali nobenih novih destinacij.

Prestrukturiranje družbe
Adria Airways je lani zašla v hude finančne težave, ko so ustvarili 12 milijonov evrov izgube. Po uspešno izvedeni dokapitalizaciji je družba že končala finančno sanacijo in se lotila še poslovne sanacije. Pospešeno iščejo strateškega partnerja, kar je tudi eden izmed predvidenih ukrepov prestrukturiranja družbe.

Informacij, ali so pri tem uspešni, še ni. "Zaradi interesa prodajnega postopka ne dajemo izjav. Gre za izjemno občutljive informacije, kar lahko povzroči več s tem povezanih špekulacij," so sporočili.

Je pa največji lastni k družbe - Agencija za upravljanje kapitalskih naložb - pred tedni objavil poziv zainteresiranim vlagateljem za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup Adriinih delnic.

Nova povezava z Wizz Airom
Ukinjanje poletov krči že tako majhno ponudbo letalskih povezav s slovenskega letališča. V priljubljeni London lahko tako iz Ljubljane potniki letijo le z nizkocenovnikom Easyjetom. Svojo novo linijo napoveduje še največji nizkocenovni letalski prevoznik srednje in vzhodne Evrope Wizz Air. Ta naj bi od oktobra letel med Brnikom in londonskim letališčem Luton, medtem ko Easyjet leti na letališče Stansted.