Predvideni viadukt Glinščica. Foto: MMC RTV SLO
Predvideni viadukt Glinščica. Foto: MMC RTV SLO

Družba 2TDK je razpis objavila lanskega marca, nato pa ga je zaradi suma ponarejene reference sprva izbranega konzorcija in podjetja Markomark Nival avgusta razveljavila. Referenca najcenejšega ponudnika namreč ni bila ustrezna, drugi dve ponudbi Kolektorja in podjetja Godina pa sta precej presegli ocenjeno vrednost.

Revizijska komisija je nato od najcenejšega prejela zahtevek za revizijo. Ta bi moral pri javnem razpisu dokazati, da je zid, ki so ga zgradili v občini Pesnica in je služil kot referenca, dolg vsaj 50 metrov in visok osem metrov po vsej dolžini. Ker mu tega ni uspelo dokazati, je Državna revizijska komisija opravila svojo meritev, ki pa je neuradno pokazala, da je zid prenizek.

"Ključno je, da nam je uspelo pridobiti izvedensko mnenje kljub vsem preprekam, težavam in da je celotna zadeva zdaj dejansko v sklepni fazi," je konec preteklega meseca za TV Slovenija povedal predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek.

V podjetju Markomark so za TV Slovenija pojasnili, da se bodo prijavili tudi na nov razpis, saj ni razloga za izločitev. Družba 2TDK naj bi ga objavila že prihodnji teden in ga neuradno omejila na mesec dni in na vrednost približno 10 milijonov. Če spet ne bo pritožb, pa bi lahko dela začeli že poleti.