Sporni zid v Pesnici. Foto: MMC RTV SLO
Sporni zid v Pesnici. Foto: MMC RTV SLO

Ministrica Alenka Bratušek je v izjavi za medije ob robu javne predstavitve osnutka Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta v Ljubljani dejala, da je projekt izgradnje drugega tira kljub zapletom z izbiro izvajalca na razpisu za prečkanje Glinščice še vedno znotraj časovnice, ki predvideva izgradnjo železniške proge do leta 2025.

"Počakajmo na končno odločitev revizijske komisije, pa bomo videli, kako naprej. Postopki pa so zelo jasni," je dejala.

Sorodna novica 2TDK naznanil sum kaznivega dejanja v povezavi z izgradnjo mostu čez Glinščico

2TDK je omenjeni razpis objavil marca lani, nato pa ga je zaradi suma ponarejene reference sprva izbranega ponudnika avgusta razveljavil. Referenca najcenejšega ponudnika namreč ni bila ustrezna, ostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost.

Izvedenca, ki sta za Državno revizijsko komisijo preverila ustreznost višine zidu v Pesnici, ki jo je za referenco v razpisu za prečkanje Glinščice uporabil zavrnjeni konzorcij podjetij Markomark Nival, sta zdaj pritrdila 2TDK-ju, da zid, uporabljen za referenco, ne dosega pogojev iz razpisa.

Družba 2TDK in Markomark Nival imata po navedbah POP TV tri dni časa, da se izrečeta o meritvah. Takoj zatem se bo sestal senat Državne revizijske komisije in dokončno odločil. Mogočih odločitev je po navedbah televizije več: med drugim poziv k zamenjavi reference in ponovitev razpisa.

Zid je očitno prenizek