Predstavniki sindikatov so se danes zaradi odstopa projektne skupine za gradnjo šestega bloka elektrarne v Ljubljani sešli z Milošem Pavlico. Foto: MMC RTV SLO
Predstavniki sindikatov so se danes zaradi odstopa projektne skupine za gradnjo šestega bloka elektrarne v Ljubljani sešli z Milošem Pavlico. Foto: MMC RTV SLO
Sindikat TEŠ pri Pahorju

Nekdanji direktor TEŠ-a je zanikal svojo vpletenost v odstop projektne skupine, na kar je namigoval zdajšnji direktor Tot. Rotnik Totu svetuje, naj se raje ukvarja z razlogi za odstop članov projektne skupine.

"Namesto da Tot išče krivca v meni za odstop zelo sposobnih strokovnjakov s področja termoenergetike, ki so bili vodilni v projektni skupini TEŠ-a 6, naj se raje posveti razlogom za odstop, ki so jih v odstopni izjavi navedli člani projektne skupine," je Uroš Rotnik zapisal v sporočilu za javnost.

Kdo ali kaj je v ozadju?
Simon Tot
je v ponedeljek dejal, da je odstop posledica napovedane reorganizacije pri vodenju projekta, revizije dozdajšnjega dela in tudi napovedanih sprememb v projektni skupin. Za odstopom večine članov naj bi po njegovem mnenju stal nekdanji direktor TEŠ-a Rotnik.

Ta je v sporočilu za javnost še zapisal, da sev je njegovo delovno razmerje v termoelektrarni končalo 11. novembra ter da je takrat podjetje tudi zapustil in ustanovil svoje.

Sindikati v Ljubljani
Zaradi odstopa projektne skupine, ki se je ukvarjala z gradnjo šestega bloka, pa je predsednik sindikata v TEŠ-u Branko Sevčnikar sklical sestanek z državnim sekretarjem v Pahorjevem kabinetu. Sekretar Miloš Pavlica je po srečanju povedal, da je šlo za sestanek informativne narave in dodal, da so predstavniki sindikata zaskrbljeni glede nadaljevanja projekta.

V Šoštanju pa je bil napovedan sestanek stavkovnega odbora termoelektrarne, ki pa ga niso sklicali ravno zaradi nadaljnjega pridobivanja informacij v zvezi z odstopom projektne skupine. Tako se bodo sestali šele po Novem letu.

Sindikat TEŠ pri Pahorju