V Darsu zagotavljajo, da uprava izvaja vse potrebne dejavnosti za zaščito interesov in zakonito delovanje družbe. Foto: BoBo
V Darsu zagotavljajo, da uprava izvaja vse potrebne dejavnosti za zaščito interesov in zakonito delovanje družbe. Foto: BoBo

Na Darsu naj bi pisarno Simone Razpotnik že zapečatili, njej pa preprečili dostop do računalnika in prepovedali vstop na sedež družbe. Kaj natančno očitajo nekdanji vodji oddelka za javna naročila, uradno ni znano, v Darsu postopkov ne komentirajo. Po poročanju portala Siol naj bi sicer na Darsu pridobili več dokazov, da je bila Simona Razpotnik najmanj enkrat na večdnevnem jadranju z vodilnimi uslužbenci podjetij, ki na Darsu dobivajo posle. Najem jadrnice naj bi plačalo eno od teh podjetij. Na istem jadranju kot Simona Razpotnik naj bi bil še eden od visokih uslužbencev Darsa. Tudi proti njemu so na Darsu začeli postopek krivdne odpovedi.

V Darsu so sicer pojasnili, da uprava izvaja vse potrebne dejavnosti za zaščito interesov in zakonito delovanje družbe, vključno z zagotavljanjem integritete in nepristranosti. Dejavnosti so usmerjene v preprečevanje ravnanj, ki bi lahko imela za posledico očitke o možnih vplivih na postopke javnega naročanja, in ne v ugotavljanje nepravilnosti pri konkretnih postopkih.

Vsi postopki javnih naročil tečejo nemoteno, še zagotavljajo v družbi, ki je s postopkom seznanila tudi nadzorni svet Darsa. Ta od uprave pričakuje, da se tovrstni postopki dosledno izvajajo skladno z delovno pravno zakonodajo, podzakonskimi akti in internimi pravilniki družbe in da se pri tem upoštevajo standardi dobrega in odgovornega upravljanja družbe.

Krivdni postopek zoper nekdanjo Darsovo vodjo oddelka za javna naročila