Tušmobil zahteva skoraj 90 milijonov evrov odškodnine. Foto: BoBo
Tušmobil zahteva skoraj 90 milijonov evrov odškodnine. Foto: BoBo

Telekomova hčerinska družba Mobitel, ki se je letos pripojila k matični družbi, naj bi zlorabo prevladujočega položaja z omenjenim paketom izvajala na maloprodajnem in veleprodajnem trgu telekomunikacijskih storitev. V zvezi s tem so se na urad za varstvo konkurence obrnili že leta 2009, ki naj bi o tem odločil do konca leta.

Zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja v primeru Džabesta se je Mobitela oziroma Telekoma s tožbo lotil tudi drugi največji slovenski mobilni operater Simobil. Ta naj bi bila težka okrog 250 milijonov evrov.

Ni bilo denarja za sodišče
Telekom Slovenije ob tem poudarja, da posluje v skladu z veljavno zakonodajo in dobrimi poslovnimi običaji ter da je to veljalo tudi za njegovo odvisno družbo Mobitel. Zato so v družbi prepričani, da bodo dokazali, da je tožbeni zahtevek v celoti neutemeljen.

Tretji največji slovenski mobilni operater je sicer tožbo vložil že konec januarja, a naj bi naknadno zaprosil za oprostitev sodnih stroškov, ki naj bi znašali okoli 300.000 evrov, zaradi česar je Telekom na tožbo čakal toliko časa, piše časnik Finance.