Adria Airways Tehnika toži svojo ustanoviteljico. Foto: BoBo
Adria Airways Tehnika toži svojo ustanoviteljico. Foto: BoBo

V Adrii Airways Tehnika so prepričani, da je bila družba ob ustanovitvi leta 2010 oškodovana. Izvršni direktor družbe Maks Pele je za Radio Slovenija povedal, da podjetje nikoli ni dobilo osnovnega kapitala, in iz tega izhaja glavnina težav družbe - pomanjkanje obratnega kapitala in težave v poslovanju.

Adrio Airways so zato tožili za več kot 12 milijonov evrov. Kranjsko sodišče jih je zavrnilo, a zgodba še ni končana. "Želimo zgolj, da se popravi krivica, da pridemo do kapitala, ki nam bo olajšal sprotno poslovanje. V končni fazi nam je vseeno, iz katerega naslova to pride," je še dejal Pele.

Adria Airways Tehnika je bila ustanovljena leta 2010 kot družba z omejeno odgovornostjo z zakonsko minimalnim kapitalom v višini 7.500 evrov. Adria Airways, ki jo je tedaj vodil Tadej Tufek, je nanjo kot stvarne vložke prenesla neopredmetena sredstva, zaloge in dobro ime. Vse od svoje izločitve iz Adrie Airways pa nimajo zadostnega obratnega kapitala.

AA Tehniko prodajajo
Družba je sicer v postopku prodaje. Rok za oddajo ponudb je zaradi izkazanega dodatnega interesa podaljšan do začetka marca. Lastnika, Aerodrom Ljubljana in PDP, sta prejela dve zavezujoči ponudbi, neuradno naj bi ju oddali družbi Express Airways in Avia Solutions.