Delavci so le prejeli plače. Foto: MMC RTV SLO
Delavci so le prejeli plače. Foto: MMC RTV SLO


Predsednica sindikata v Aha Muri Jolanka Horvat je potrdila, da je oktobrska plača v celoti na računih zaposlenih, kdaj bodo dobili preostanek regresa, pa sindikalistka še ne ve. Prav tako še ni znano, ali bo dobavitelj malic v prihodnje družba Sodexo - kot se govori v javnosti -, ki jim je ta teden dobavljala hladne malice. Gre za mednarodno korporacijo, ki ima v Sloveniji močno izpostavo in s toplimi obroki oskrbuje podjetja, šole, vrtce in bolnice.

Po prekinitve oskrbe Aha Mure z malicami so se oglasili tudi v podjetju Proconi. Po njihovih besedah naj bi v Aha Muri iz pogodbe zahtevali umik jamstvene klavzule, po kateri je imel Proconi ob nerednem plačevanju malic za teden dni nazaj možnost poplačila z izdelki Aha Mure, ker pa v to niso privolili, je Aha Mura odpovedala pogodbo.

Direktor Aha Mure Damir Kočan je v ponedeljek povedal, da so pogodbo prekinili, ker "odnos dobavitelja ni bil korekten in ker morajo v družbi optimizirati vse stroške", ter zagotovil, da bodo delavci kmalu spet dobivali topli obrok.