Vizualizacija. Foto: Nande Korpnik
Vizualizacija. Foto: Nande Korpnik

Vlada je na dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2022–2025 državnega proračuna uvrstila projekt gradnje razglednega stolpa Kristal v občini Rogaška Slatina.

Sorodna novica Prebivalce Rogaške Slatine so na referendumu podprli gradnjo razglednega stolpa

Občina Rogaška Slatina je projekt uvrstila med glavne naložbe v okviru strategije razvoja turistične destinacije Rogaška Slatina za obdobje 2020–2027. S projektom želi občina prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji, pa tudi povečati obseg turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij, so pojasnili.

S projektom bodo obenem ustvarjena nova delovna mesta, in sicer neposredno pet zaposlitev v organizaciji poslovanja po koncu investicije, pa tudi posredno z multiplikativnimi učinki na gospodarstvo. Kot so poudarili, se projekt izvaja v degradiranem urbanem območju, kar pomeni, da prinaša revitalizacijo oziroma aktiviranje še neizkoriščenih potencialov turistične destinacije.

O postavitvi 106 metrov visokega stolpa so se decembra 2020 izrekli prebivalci občine na referendumu, kjer je večina podprla postavitev stolpa. Naložba v ta projekt naj bi znašala 3,7 milijona evrov. Gradbeno dovoljenje za razgledni stolp je slatinska občina pridobila julija lani, po njenih pričakovanjih bi bila lahko postavitev stolpa končana na začetku leta 2023.