Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ta se je sicer prijavila na razpis za položaj s polnim mandatom, a je kandidaturo pozneje umaknila.

Natečajni postopek za izbiro generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) je bil začet januarja, vendar je bil neuspešen, saj je bil prijavljen zgolj en kandidat, ki je do zaključka natečajnega postopka odstopil od kandidature, so po seji sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Minister za finance Andrej Šircelj je zato vladi predlagal imenovanje novega v. d. do imenovanja generalnega direktorja v ponovnem natečajnem postopku.

Starček bo, kot so dodali, Furs vodil do imenovanja novega generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oz. najdlje do 31. avgusta.
Na ministrstvu za javno upravo so pred dnevi za STA povedali, da je na javni natečaj za generalnega direktorja Fursa do roka 26. januarja prispela ena prijava.

Sledilo je preverjanje izpolnjevanja pogojev, naslednji korak pa naj bi bil razgovor, na katerem bi posebna natečajna komisija primernost kandidata oz. kandidatke preverjala na podlagi sprejetih standardov strokovne usposobljenosti. Po poročanju Radia Slovenija je bila edina kandidatka Nunčičeva.