Dobili bodo začasne pogodbe o zaposlitvi. Foto: MMC RTV SLO
Dobili bodo začasne pogodbe o zaposlitvi. Foto: MMC RTV SLO
Mura ponovno zaposluje

Stevo Radovanović, ki je stečajni upravitelj za Aha Muro, je že sklenil pogodbe s 431 delavci, zdaj se jim jih bo pridružilo še 36. Zaposleni bodo najmanj dva meseca, Radovanović pa napoveduje dodatno zaposlovanje, tako da bi bilo s 1. oktobrom v podjetju še novih 60 delavcev oziroma skupaj 525.

Pogovori tudi s srbsko vlado
Uresničitev načrtov je sicer odvisna od reševanja Aha Mure Prvi maj v srbskem Pirotu, saj največji partner Aha Mure Hugo Boss naročila v Murski Soboti pogojuje z delom v Srbiji, za obstoj tamkajšnje tovarne pa si zelo prizadeva tudi srbska vlada.

A položaj v Prvem maju je zelo zapleten, saj Hugo Boss vztraja pri proizvodnji in ustrezni kakovosti, zato bodo stroje, ki jih v Murski Soboti trenutno ne potrebujejo, posodili v Srbijo, v torek pa se bo sešel tudi s predstavniki srbske vlade, da bi skupaj poiskali rešitve, pravi Radovanović.

Delavci zdaj bolj razmišljajo, kako naprej
Na zavod za zaposlovanje se je medtem prijavila večina od 1.138 delavcev, ki so zaradi stečaja ostali brez dela. Na območni službi Murska Sobota še pravijo, da delavci zdaj veliko bolj kot ob prvem stečaju pred petimi leti razmišljajo o tem, kaj bodo v prihodnje, da imajo ideje, se prijavljajo na tečaje, nemalo pa jih bo zaposlitev iskalo tudi v tujini.

Mura ponovno zaposluje