Vzrok odstopa je
Vzrok odstopa je "nespoštovanje zavez, danih ob sprejemanju zakona o poroštvu za naložbo Teš 6", so zapisali predsednik nadzornega sveta HSE-ja Marko Zidanšek, njegova namestnica Vlasta Krmelj in nadzornik Milenko Ziherl. Foto: MMC RTV SLO
Ustaviti ali dokončati gradnjo Teš 6?

Vzrok odstopa je "nespoštovanje zavez, danih ob sprejemanju zakona o poroštvu za naložbo Teš 6", so zapisali.

"Ne moremo sprejemati odgovornosti za nadaljnje odločitve, zato nepreklicno odstopamo iz nadzornega sveta HSE-ja," so zatrdili nadzorniki.

Izpostavili tudi zaplete pri financiranju
Nadzorniki so v odstopni izjavi izpostavili tudi zaplete pri financiranju oz. novelaciji investicijskega programa in razmerja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) nasproti HSE-ju zaradi dane starševske garancije.

V nadzornem svetu HSE-ja tako ostajajo še Peter Kralj kot predstavnik kapitala ter predstavnika zaposlenih Boštjan Jančar in Stanislav Prevalnik.

Peter Kralj je ob tem pojasnil, da v nadzornem svetu HSE-ja ostaja iz več razlogov. Med drugim tako ne želi bežati od odgovornosti, ki jo je sprejel, in si želi odgovorno delati v nadzornemu svetu, je zatdil.

Po njegovih besedah kot nadzornik "potrebuješ nekaj časa, da se vživiš v sistem delovanja in da sploh veš, kakšne so tvoje naloge". Zanj je odstop skrajno dejanje in po njegovem mnenju je treba neko funkcijo, če si jo že sprejel, izvajati odgovorno.

Ustaviti ali dokončati gradnjo Teš 6?