Nesrečna saga Mure se vleče že več kot 20 let. Foto: BoBo
Nesrečna saga Mure se vleče že več kot 20 let. Foto: BoBo


Po besedah stečajnega upravitelja Aha Mure Steva Radovanovića bo na prodaj kot delujoča celota, realno pa ni verjetno, da bi podjetje s 457 zaposlenimi prodali že v prvem poskusu. Povedal je, da nekaj zanimanja sicer je, če prodaja ne bo uspešna, pa bo kmalu predlagal novo dražbo, saj mora po sklepu sodišča delujočo celoto prodati v enem letu ali pa bo treba tovarno zapreti.

V Aha Muri so julija izdelali 25.146 moških in ženskih oblačil za 29 kupcev, vrednost dobav je bila dobrih 582.000 evrov, junija pa so sešili 29.015 kosov oblačil za 27 tujih in enega domačega kupca v vrednosti dobrih 896.000 evrov.

Junija je imelo podjetje 321.000 evrov in julija dobrih 88.000 evrov izgube, za avgust pa podatkov še nimajo in bodo znani prihodnji teden, vendar pa, kot pravi Radovanović, kaže na bolje, naročil za delo imajo dovolj. Vendar pa velja to le za Mursko Soboto, a tudi tu so še vedno odprta naročila pomembnega partnerja Huga Bossa. Bistveno slabše je v hčerinski družbi v Pirotu, kjer partnerji odpovedujejo naročila, saj nimajo zagotovil, kaj se bo tam dogajalo oziroma ali bodo sploh nadaljevali proizvodnjo.