Klepet
Rado Trifunović
Rado Trifunović je pred tedni postal selektor košarkarske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Trifunović: Dončić želi igrati za reprezentanco, in to mu je v veliko čast

Prejšnji teden je objavil širši seznam reprezentantov
24. oktober 2017 ob 14:35,
zadnji poseg: 27. oktober 2017 ob 11:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Zoran Dragić bo igral prvo kvalifikacijsko okno. Pogovarjala sva se in pravi, da si želi in da mu igranje v reprezentanci pomeni zelo veliko," je v MMC-jevem klepetu povedal Rado Trifunović.

"Nikoli se pa ne ve, kaj pa, če Zoran jutri dobi ponudbo iz NBA," je ob tem še dodal novi slovenski selektor. Odgovoril je tudi na vprašanja o Luki Dončiću, njegovem igranju za reprezentanco in prihodnosti v NBA-ju: "Niso samo govorice. Luka si želi igrati za reprezentanco, in to mu je v veliko čast. Tukaj nastane samo problem, ali bo on sploh lahko igral. Razlog je "spor" med FIBO in Evroligo. Če bo to rešeno, saj nekaj upanja je še, bo seveda prišel." Glede Lige NBA je dodal: "Res si želim, da dobi pravo ekipo s pravo vizijo o njem. Drugače pa po drugi strani pomislim, da je skoraj "vseeno", kam gre, tako in tako se bo dokazal."

Jaka Klobučar končal reprezentančno pot
Spregovoril je tudi o košarkarjih, ki jih ni na seznamu, ob tem je potrdil, da je Jaka Klobučar končal reprezentančno pot: "Z Jako Klobučarjem sem opravil razgovor in je izrazil željo, da ne bi več nastopil za reprezentanco. Razlog je njegova poškodba hrbta (kronična), zato želi vsak prosti čas izkoriščati za regeneracijo in terapije. Ga popolnoma razumem in spoštujem njegovo odločitev. Jaka je bil v prejšnjih letih vedno pripravljen sodelovati. Je krasen igralec in fant, saj sem z njim sodeloval na EP 2015. Uroš Slokar in brata Lorbek pa so na našem spisku na KZS, ki je nekoliko širši. Je še kar nekaj igralcev, ki jih spremljamo in nismo pozabili na njih. Na spisek smo dali 22 igralcev, na FIBO pa lahko pošljemo 24. Tako da smo si namenoma pustili dve mesti ravno zaradi takšnih stvari."

Povečal se je vpis v košarkarske šole
Gost je med drugim razmišljal tudi o vplivu zlate medalje na evropskem prvenstvu: "Z večjim vpisom v košarkarske šole (nekje celo 2x ali 3x večji vpis), je s tem nastala večja verjetnost, da se nam razvije novi Vidmar, Dragić, Udrih, Nesterović, Lakovič ... Lahko pa zaradi večjega vpisa dobimo tudi nove dobre košarkarske sodnike, nove športne direktorje po klubih."

Prejšnji teden objavil seznam kandidatov
Vrhunski strokovnjak, ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu desna roka prejšnjega selektorja Igorja Kokoškova, s katerim sta v Carigradu osvojila naslov evropskega prvaka, bo slovenske košarkarje vodil v naslednjem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. 44-letnik je kot košarkar med drugim zbral tudi 11 nastopov za slovensko člansko izbrano vrsto, po koncu kariere se je podal v trenerske vode, končal je izobraževanje za trenerja Fiba, v Združenih državah Amerike sodeluje s trenerji univerze UCLA.

Trifunović je prejšnji teden objavil širši seznam reprezentantov za novembrski kvalifikacijski tekmi proti Belorusiji in Španiji. Nanj je uvrstil tudi evroligaške igralce, torej Luko Dončića, Anthonyja Randolpha, Eda Murića, Zorana Dragića in Alekseja Nikolića.

Vse njegove odgovore lahko preberete spodaj.M. L., T. J.
Prijavi napako
Komentarji
trolicnez
# 27.10.2017 ob 11:19
Ne morem verjet, da si folk se vedno zeli vujacica in udriha v reprezentanci.
jasej1
# 24.10.2017 ob 17:07
Če me ne bo, ga naj kdo vpraša, zakaj na seznamu ni Urbana Durnika in če spremljajo Mateja Kavaša (NCAA).
lukace5
# 27.10.2017 ob 12:22
@Zhagy
Zakaj je Durnik prepovedana tema? Resno sprasujem, ne vem kaj se dogaja v ozadju...
Ladu
# 27.10.2017 ob 12:57
Dončič je neverjeten. Mislim, da v ZDA kjer ga ljudje spremljajo je bil le 2 tedna Donkik. Zdaj so se že vsi potrudili in njegov priimek izgovarjajo lepo pravilno, kar kaže na veliko zanimanje in tudi spoštovanje. Posnetki, kjer se navijači v ZDA potegujejo zanj in prerekajo in ga javno pozivajo naj pride prav v njihov klub so že preplavili internet. Neverjetno so spoštljivi ob gledanju Lukovih nastopov. Pravzaprav so šokirani. Ni jim jasno, da tak igralec še ni v NBA ,ko slišijo koliko je star jim je še manj jasno, da obstaja tak košarkar.
Luka ima že zelo veliko bazo oboževalcev tudi na drugi strani luže... Neverjeten je, ko bo še dodal mišice, bo tudi v NBA neustavljiv. SAMO DA NE BO POŠKODB.
domen_92
# 27.10.2017 ob 12:43
Tudi sam imam veckrat (sicer ne danes) kaksna konkretna vprašanja pa nikoli ne pridejo skozi, medtem ko moramo vsakic prebirat neka brezvezna vprašanja o občutkih, spominih, ipd....
jasej1
# 27.10.2017 ob 11:22
Sem zastavil tudi vprašanje o Durniku, pa ni bilo odgovora. In vprašanje sem zastavil 15 minut do 10. Škoda.
Zhagy
# 27.10.2017 ob 12:05
Tudi sam sem postavil vprašanje o Durniku, pa ni bilo nič. Očitno je to prepovedana tema.
dkdj
# 27.10.2017 ob 11:52
Škoda za Klobučarja, še kako bi ga potrebovali kot menjavo na PG oz. SG oz. če ne bo G.Dragića, kar v prvi peterki z Dončićem...
threepointer
# 27.10.2017 ob 14:39
Z vsem spoštovanjem, ampak opravljena izobraževanja in mesto pomočnika mu pač še ne zagotavljajo naziva vrhunskega strokovnjaka. Bo pa sedaj imel priložnost, da ga tudi res doseže.

Mi je pa zelo všeč njegova izjava v zvezi z Dončićem. Tudi sam mislim, da se bo Luka dokazal, kamorkoli bo šel. Po moje ga ni trenerja, ki bi lahko Dončića obravnaval z levo roko. Dragulje je pač potrebno brusiti in čuvati.
slovenc pa pol
# 26.10.2017 ob 09:07
OI so naše..
threepointer
# 27.10.2017 ob 15:12
@Ladu
Mišice mora dodajati zelo počasi in postopno, kar pravzaprav ves čas počne. Na spletu se najde celo, da ima samo 88 kg, kar je seveda podatek izpred več kot leta dni. Sedaj jim ima skoraj zagotovo več kot 100, kar je pravzaprav kar primerna teža za njegovo višino. Samo prerazporediti jo bo moral še v večji meri v mišično maso.

Na moč že sedaj lahko igrajo proti njem samo redki mišičnjaki. Sam pa kar pogosto izkorišča mismatch in odigra na moč.
mike1968
# 27.10.2017 ob 12:59
Zoran pač ni Goran.....
vombat98
# 27.10.2017 ob 17:17
kdaj bo znano, kjebo tekma 24.11.proti belorusiji, na kzs ne piše nič, samo termini tekem. Pa upam, da ne bo kzs sedaj izkoristila naše zmage na euru in nabila cene vstopnic v nebo.
wisan
# 27.10.2017 ob 14:39
Po EP-u je Luka en čisto drugi košarkar: samozavestni, skoraj odrasli. Tudi včeraj je igral "novi Luka". Kamere so kazale tekmo in Lukeja.
Že po drugi tekmi na EP-u se je spremenili, po zaslugi Dragiča, ki ga je mentoriral.
[MOD]Beslic
# 27.10.2017 ob 12:42
Kako se uvrstimo na OI? Kvalifikacije ali je pogoj tudi SP? Lahko kdo prosim razloži?
threepointer
# 28.10.2017 ob 17:11
@miki331
Popolnoma se strinjam, da je vloga, ki mu jo je namenil Kokoškov, pravi razlog za njegov hitrejši napredek na EP. Iz tega se je lahko veliko naučil tudi Pablo in mu dodelil podobno vlogo tudi v Realu. Pri tem so res še nekoliko dodatno pomagale poškodbe, ker sedaj res ni več dvoma, kdo je prva violina Reala.
miki331
# 27.10.2017 ob 23:27
threepointer

Ne vem, od kod ti ta opažanja? Luka je ves čas enak! To lahko trdim vsaj za obdobje njegove članske kariere, ker ga ves čas spremljam. Spreminja se samo to, da je na vsaki naslednji tekmi bogatejši za novo izkušnjo in posledično še boljši.

Takšne vloge kot jo je imel na EP, prej v Realu še ni imel in zato pri Realu tudi ni mogel tako hitro napredovati. Letos, ko jo je dobil, pa lahko vsi vidimo, kaj se dogaja!


Jaz sem tudi mnenja da je luka naredil večji preskok z EP. Predvsem je dodal na hitrosti, vodenju žoge je pa to bilo načrtno saj je tudi Igor govoril da so se z njim pogovorili in mu dali vlogo, ki je še tudi v Realu ni imel. To ima sedaj tudi v klubu tudi malce po sili razmer jo pa super izkorišča. Sam sem mnenja, da svojo energijo izjemno racionalno izkorišča in je ne troši na tak način kot na EP zato sedaj v euroligi deluje nekoliko počasnejši je pa tudi res da od pozicij ni igral le še centra!
threepointer
# 27.10.2017 ob 19:15
@wisan
Imaš prav, zagotovo se je spremenil v zadnjem letu. Kdo se pa ne v tej starosti.

Hotel sem zgolj povedati, da je Luka ves čas samozavesten in pozitiven. Za to ni potreboval Goranovega mentorstva, se mi prej zdi, da je v tem pogledu Goran lahko kaj pobral od njega.

Od Gorana se je seveda o marsičem veliko naučil. In Goran je bil odličen mentor!

Luko pa jaz še vedno vidim kot veselega in razigranega fanta, ki uživa v košarki. Takšen je bil že pred EP.
wisan
# 27.10.2017 ob 18:49
3-pointer moja opažanja so plod mojih opažanj; in sigurno nisem opazoval Stanlia in Olia ! Če te ta odgovor zadovolji !? Tvoja opažanja pa so pač tvoja opažanja, po katerih je Luka še zmeraj čisto isti kot pred enim letom. Jaz ti zelo privoščim tvoja opažanja, čeprav, po moje imaš "slepa opažanja". Saj celo jaz sem se v letu dni spremenil, pa sem kar nekaj starejši od Luke.
threepointer
# 27.10.2017 ob 16:40
@Rui
Po moje nihče ni mislil nič slabega. Dejstvo je, da bo naša reprezentanca z Dončićem za razred močnejša kot brez njega. Pa s tem nikakor ne podcenjujem ostalih naših odličnih košarkašev.
Ladu
# 27.10.2017 ob 16:01
@threepointer
Absolutno se strinjam.
Rui
# 27.10.2017 ob 15:47
Zopet Dončič in reprezentanca, zakaj takšen naslov.

Spet se želi ustvariti neka stigma, pa je pokal za evropskega prvaka še ohladil ni.....
threepointer
# 27.10.2017 ob 14:46
@wisan
Ne vem, od kod ti ta opažanja? Luka je ves čas enak! To lahko trdim vsaj za obdobje njegove članske kariere, ker ga ves čas spremljam. Spreminja se samo to, da je na vsaki naslednji tekmi bogatejši za novo izkušnjo in posledično še boljši.

Takšne vloge kot jo je imel na EP, prej v Realu še ni imel in zato pri Realu tudi ni mogel tako hitro napredovati. Letos, ko jo je dobil, pa lahko vsi vidimo, kaj se dogaja!
trolicnez
# 27.10.2017 ob 11:06
Zakaj tako malo vprasanj? V eni minuti sem bil cez intervju.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo