Če se bo prenova začela dovolj hitro, bodo nove predstave že leta 2008. Foto: RTV SLO
Če se bo prenova začela dovolj hitro, bodo nove predstave že leta 2008. Foto: RTV SLO
Predstava Romeo in Julija SNG Opere in Baleta Ljubljana
Ansambel je že dalj časa opozarjal na težke pogoje dela v hiši. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana

S tem je Mestni svet Ljubljane podprl prizadevanja za čimprejšnjo obnovo prostorov, v katerih deluje SNG Opere in baleta Ljubljana. Mestni svet je na izredni seji obravnaval predlog Odloka o ureditvenem načrtu za območje SNG Opere in baleta Ljubljana ter predlog Odloka o programu opremljanja za del območja operne hiše in oba predloga podprl.

S tem so podprli oba osnovna sklopa ureditvenega načrta, ki se nanašata na objekt operne hiše. Po prvem načrtu bi postavili nov odrski stolp, pozidali in dozidali stranska krila z vhodnimi atriji v kleti, drugi načrt pa zajema zidanje novega prizidka na zahodni strani operne hiše z osrednjim kvadratnim delom in dvema stranskima traktoma.

Ansambel podporo mestnih svetnikov pozdravlja
To je že pozdravil ansambel operne hiše, saj njihovo delo trenutno poteka v zelo oteženih pogojih, na kar so opozarjali že nekaj časa. Po njihovem mnenju je treba z obnovo začeti čim prej, saj se bodo le tako lahko držali načtra, da bi obiskovalcem opernih in baletnih predstav predstavili nove produkcije v prenovljenih prostorih že leta 2008. Sprejem predlogov odlokov je namreč pogoj, da Ministrstvo za kulturo lahko pripravi razpis za izvedbo del.