Literarni natečaj se bo končal 1. maja, zatem pa bo žirija izbrala 80 blogov, ki bodo skupaj z 20 blogi, ki jih bodo izbrali bralci, objavljeni v knjigi. Foto: EPA
Literarni natečaj se bo končal 1. maja, zatem pa bo žirija izbrala 80 blogov, ki bodo skupaj z 20 blogi, ki jih bodo izbrali bralci, objavljeni v knjigi. Foto: EPA

Nazadnje smo se lahko prepričali, da se je udeležencev literarnega natečaja praznično vzdušje dotaknilo v bolj blagi obliki in je torej nekako jasno, da bo svet januarja šel svojo normalo pot, predvsem pa se zdi, da je začetek leta zelo erotičen.

Tokrat smo pri pregledu zasledili predvsem dva ustvarjalca, Zablojena in Zvezanega. V prispevkih Zvezanega lahko sledimo nadaljevalnemu nizu oziroma, kot je avtor sam zapisal, romanu o dveh prijateljicah, Maši in Nastji:
"»Sem slišala, da si bila v mestu,« se je oglasila Maša.
»Ja, bila sam na kafetu,« je na kratko odgovorila Nastja.
»A sama? Zakaj pa nisi poklicala?« je nadaljevala Maša.
»No ja, nisem bila sama,« je priznala Nastja.
»Ja s kom pa, a ti moram res vse vleči iz ust, saj sem tvoja taboljša frendica, ali ne?« je bila vztrajna Maša.
»Ja s Sevotom sem bila,« je ponovno hitro povedala Nastja.

Medtem ko Zablojen poleg proznih prispevkov, ki iščejo smisel življenja na svojem blogu, izkazuje tudi pesniška nagnjenja:
"Vonj po tebi
prinaša nemir.
Čutim te, iščem te,
tebe pa ni nikjer."

Med zadnjimi prispevki pa smo opazili tudi blog Jasmine 137 , na katerem avtorica objavlja poezijo, zadnja pesem pa je bila Ljubim:
"Ljubim
tako
nebesedno
tako
neskončno
tako štorasto
tako togo
tako mesno
tako znosno
tako nosno


tako
ljubim
..."

Tudi tokrat - kot vsako nedeljo - je v radijski oddaji Valodrom na Valu 202 ob 19.30 tekla beseda o literarnem natečaju, h kateremu ste vabljeni. Lahko pa le preberete prispevke udeležencev in ocenite njihov trud.